 
                    Główne SKŁADNIKI
                                     
                                         - Mąka
        Składniki
    
    
        Przygotowanie
    
Składniki
Na syrop imbirowy:
                            - 100 g masła
- 550 g syropu z buraków cukrowych
- 150 ml syropu imbirowego
- 200 g świeżej bułki tartej
Na biszkopt:
                            - 500 g masła
- 500 g brązowego cukru
- 6 kuleczek imbiru, drobno tartych lub posiekanych
- 500 g mąki
- 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 8 jajek
- 1 łyżka mleka
- 5 twardych obranych gruszek
- 
                            Przygotowanie
- 
                                1Rozgrzać piekarnik do 190 ° C
- 
                                2Powoli rozpuszczać masło, syrop buraczany i syrop imbirowy na patelni na średnim ogniu. Przełożyć do miski, dodać bułkę tartą i cukier, zamieszać i odstawić na 5 minut.
- 
                                3Nasmarować brytfannę masłem, a następnie łyżką bułki tartej. Odłożyć na bok.
- 
                                4Oddzielić żółtka od białka. Wymieszać żółtka z cukrem do gęstej piany.
- 
                                5Dodać mąkę i proszek do pieczenia do miski i wymieszać.
- 
                                6Wymieszać powoli obie masy do gęstej konsystencji.
- 
                                7Ubijać białka jajka ze szczyptą soli, do czasu aż staną się sztywne, następnie dodać do masy.
- 
                                8Ostrożnie wlać ciasto do brytfanny.
- 
                                9Gruszki pokroić w plastry o grubości 1 cm. Ostrożnie ułożyć plastry gruszki na cieście, aby zanurzyły się możliwie jak najmniej.
- 
                                10Włożyć do piekarnika i piec przez 60–75 minut, aż biszkopt stanie się złotobrązowy. Jeśli wierzchnia warstwa zbyt szybko zbrązowieje, przykryć ciasto folią aluminiową i kontynuować pieczenie.
- 
                                11Wyjąć z piekarnika i pozostawić na 5 minut. Następnie posypać odrobiną cukru pudru i podawać z sosem waniliowym, bitą śmietaną lub lodami.
- 
                                12Uwagi szefa kuchni: Biszkopt można przygotować również bez owoców.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	            