Chleb z cukinii z żeliwnej patelni

TRUDNOŚĆ
Średni Średni
CZAS GOTOWANIA
Poniżej 1 godziny Poniżej 1 godziny
PORCJE
4-6 4-6
Chleb z cukinii z żeliwnej patelni
Główne SKŁADNIKI
  • Mąka
Składniki
Przygotowanie

Składniki

  • 700 ml zimnej wody
  • 20 g drożdży
  • 900 g organicznej mąki pszennej
  • 100 g grubej organicznej mąki pszennej
  • 20 g soli
  • 1 mała zielona cukinia pokrojona w 1 cm plastry
  • 1 mała żółta cukinia pokrojona w 1 cm plastry
  • Oliwa z oliwek
  • 100 g koziego sera
  • 1 łyżka świeżego tymianku
  • 1 szczypta soli
  • Przygotowanie

  • 1
    Wlać wodę do miski, dodać drożdże i mieszać, aż się rozpuści. Następnie dodać mąkę i sól.
  • 2
    Zagniatać ciasto przez 10 do 12 minut. Następnie pozwolić mu wzrosnąć dwukrotnie. Zwilżyć ręce wodą i ugniatać ciasto.
  • 3
    Następnie pozwolić mu wznieść się ponownie, aby podwoić jego rozmiar.
  • 4
    Ustawić piekarnik na 210 ° C.
  • 5
    Wyłożyć dno patelni papierem do pieczenia i dodać trochę oliwy z oliwek. Ponownie zagnieść ciasto, a następnie włożyć na patelnię.
  • 6
    Pokroić plasterki cukinii w oliwie i doprawić solą i pieprzem.
  • 7
    Następnie dodać je do ciasta. Niech ciasto wyrasta przez kolejne 30 do 40 minut i dodać więcej plasterków cukinii.
  • 8
    Na koniec ułożyć kozi ser w kawałkach na chlebie. Posypać tymiankiem i płatkami soli i skropić oliwą z oliwek.
  • 9
    Piec chleb przez 30 do 35 minut, aż stanie się złocisty i chrupiący.