Ciabata z żurawiną, zielonym pesto i pieczonym serem Camembert

TRUDNOŚĆ
Średni Średni
CZAS GOTOWANIA
Poniżej 1 godziny Poniżej 1 godziny
PORCJE
4-6 4-6
Ciabata z żurawiną, zielonym pesto i pieczonym serem Camembert
Główne SKŁADNIKI
  • Nabiał
Składniki
Przygotowanie

Składniki

  • mieszanka do pieczenia Ciabatty
  • 60 g zielonego pesto
  • 60 g sosu żurawinowego
  • 1 ser Camembert
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka białego sezamu
  • 1 łyżka czarnego sezamu
  • Przygotowanie

  • 1
    Przygotować mieszankę do pieczenia Ciabatty zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, aż do pierwszego zawijania. Podzielić ciasto na 24 kulki tego samego rozmiaru.
  • 2
    Rozgrzać piekarnik do 210 ° C.
  • 3
    Uformować 12 kulek w kwadraty o długości boku około 5 cm. Umieścić 1 łyżeczkę pesto na środku każdego kwadratu za pomocą łyżki. Złożyć rogi do góry, aby pesto było zakryte, i ponownie zwiń w kulkę. Powtórzyć procedurę dla pozostałych 12 kulek w przypadku żurawiny.
  • 4
    Umieść drewniane pudełko na środku Garnka Gourmet i ułożyć kulki naprzemiennie wokół pudełka na serem. Kontynuować wzór pierścienia, aż wszystkie kulki znajdą się w jednej linii. Odłożyć na 20 minut.
  • 5
    Posmarować kulki odrobiną mleka i posypać nasionami sezamu. Wstawić do piekarnika i piec przez 10 minut. Po pierwszych 10 minutach umieścić ser na środku wieńca w pudełku. Piec przez kolejne 10 minut, aż ser będzie miękki i stopiony. Podawać natychmiast.
  • 6
      Wskazówki: Jeśli masz gości, którzy lubią tylko pesto lub nie, lub tylko sos żurawinowy, możesz oznaczyć różne nadzienia czarnym lub białym sezamem. Jeśli chcesz przygotować wieniec, upiecz chleb bez wykańczania sera. Odstaw ser do temperatury pokojowej na 40 minut przed podaniem. Następnie umieść go w wieńcu i piecz przez 10 minut w temperaturze 170 ° C.