 
                    Główne SKŁADNIKI
                                     
                                         - Jajka
        Składniki
    
    
        Przygotowanie
    
Składniki
- Niewielka ilość szczypiorku
- 2 jaja (wielkość M)
- W zależności od wielkości: 2-4 plastry boczku śniadaniowego
- 1-2 łyżeczki drobno startego parmezanu
- Opcjonalnie kilka pomidorków koktajlowych
- Sól
- 
                            Przygotowanie
- 
                                1Piekarnik rozgrzać do temperatury 210°C (termoobieg 190°C).
- 
                                2Szczypiorek posiekać. Delikatnie oddzielić, żółtka od białek odstawić do dwóch małych miseczek.
- 
                                3Białko ubić ze szczyptą soli i dodać szczypiorku.
- 
                                4Plastry boczku ułożyć na patelni i lekko podsmażyć z obu stron.
- 
                                5Białą pianę ułożyć w 2 stożkach na plastrach boczku. W każdej chmurce wyrobić łyżką delikatne wgłębienie (do niego podamy później żółtko) i posypać parmezanem.
- 
                                6Pomidorki koktajlowe ułożyć na patelni.
- 
                                7Patelnię ustawić na ruszcie w gorącym piekarniku i chmurki podpiec 5-6 minut.
- 
                                8Następnie żółtko delikatnie wpuścić do wgłębienia i zapiekać dalsze 3-4 minuty.
- 
                                9Doprawić pieprzem i serwować na chrupiącym chlebie.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	            