![Confit z pomidorów z czosnkiem](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dwbb0c4433/images/content-recipes/HD_720/LC_20210706_GB_RC_CI_r0000000001671_ENG.jpg)
Wykorzystaj świeże, letnie warzywa, przygotowując ten przepis na confit z pomidorów. Idealnie sprawdzi się jako ciepły dodatek do sałatek lub na zapieczonym chlebie z serem.
Główne SKŁADNIKI
- Warzywa
Składniki
Przygotowanie
Składniki
- 1,5 kg pomidorów
- 250 ml oliwy z oliwek, plus trochę do słoika
- 1 główka czosnku, rozgnieciona
- Sól morska
-
Przygotowanie
-
1Włóż wszystkie składniki do garnka profesjonalnego Gourmet Le Creuset o średnicy 30 cm i piecz w temperaturze 120°C przez 1,5 godziny.
-
2Wyjmij z piekarnika i przełóż do słoika.
-
3Zalej oliwą z oliwek i zamknij szczelną pokrywką.
-
4Podawaj na ciepło w sałatkach z kaszami, a soki pozostałe w garnku wykorzystaj do sosu winegret lub rozsmaruj na opieczonym chlebie z masłem i kremowym kozim serem lub ricottą.