Główne SKŁADNIKI
                                     
                                         - Warzywa
 
        Składniki
    
    
        Przygotowanie
    
Składniki
- 500 g obranej dyni piżmowej, pokrojonej na kawałki o szerokości 2,5 cm i długości 5 cm
 - 150 g młodej kukurydzy
 - 300 g brokuły, grubsze łodygi przepołowione wzdłuż boku
 - 2 średniej wielkości cebule, grubo posiekane
 - 100 g całych pistacji
 - 50 g świeżej kolendry, łącznie z łodygami
 - 6 zielonych strąków kardamonu, zmiażdżone i zachowane czarne nasiona, łuski odrzucone
 - 2 długie czerwone papryczki chilli
 - 3 cale świeżego imbiru, obranego i grubo posiekanego
 - 5 ząbków czosnku, obranych
 - 2 łyżki grubego czarnego pieprzu
 - sól morska Maldon
 - olej roślinny
 
- 
                            
Przygotowanie
 - 
                                1Dodać olej roślinny do brytfanny, tylko tyle, aby pokryć spód, i podgrzać delikatnie na małym lub średnim ogniu.
 - 
                                2W blenderze zmiksować kolendrę, nasiona kardamonu, papryczki chilli, imbir, czosnek i pistacje razem z taką ilością wody, aby obficie je wszystkie przykryć i miksować, aż mieszanina będzie równomiernie zielona i gładka.
 - 
                                3Delikatnie podsmażyć cebulę w brytfannie, aż zmięknie i lekko się zarumieni, a następnie dodać dynię piżmowej i smażyć ją przez minutę, a następnie dodać czarny pieprz. Wlać pastę curry pistacjową i wymieszać, a następnie dodać wystarczającą ilość wody o temperaturze pokojowej, aby prawie przykryła składniki. Obficie doprawić solą do smaku, zmniejszyć ogień i gotować przez kolejne 20 minut.
 - 
                                4Spróbować i przyprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba, a następnie dodać młodą kukurydzę i brokuły i ostrożnie wymieszać. Gotować przez kolejne 10-12 minut lub do momentu, gdy kukurydza i brokuły będą ugotowane według własnego uznania.
 - 
                                5Podawać z ryżem, naan lub podpłomykiem.
 - 
                                6Pokrojona w kostkę pierś z kurczaka, owoce morza lub pokrojona w kostkę paneer to pyszne źródła białka, które z łatwością możesz dodać do potrawy