These scarlet coloured cakes with just a hint of chocolate are perfect to bake as gift for that special someone! Topped with sweet cream cheese, the non-stick coating of the heart muffin tray means these individual cakes will release with ease.
                          
                      
                      Główne SKŁADNIKI
                                     
                                         - Mąka
 
        Składniki
    
    
        Przygotowanie
    
Składniki
Na ciasto: 
                            - roztopione, niesolone masło do natłuszczenia
 - 100g mąki
 - 110g drobnego cukru
 - 60ml oleju
 - 1 jajko
 - 200g jogurtu
 - 2 łyżeczki wanilii
 - 1/2 łyżeczki octu
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
 - 2 łyżki kakao w proszku
 - 2 łyżki czerwonego barwnika spożywczego
 - Na polewę:
 - 150 g niesolonego masła w temperaturze pokojowej
 - 150 g cukru pudru
 - 300 g pełnotłustego serka śmietankowego
 - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 
- 
                            
Przygotowanie
 - 
                                1Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Lekko posmarować blaszkę masłem.
 - 
                                2Ubić jajka, olej i cukier w misce mikserem na pianę.
 - 
                                3Dodać jogurt, wanilię i barwnik spożywczy i dalej mieszać.
 - 
                                4W osobnej misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną i stopniowo dodawać do wilgotnych składników.
 - 
                                5Formę na muffinki napełnić do 3/4 pojemności gotowym ciastem, tak aby podczas pieczenia nie wyrosło zbyt wysoko.
 - 
                                6Piec babeczki przez 20-25 minut. Użyj testu sztyftu, aby sprawdzić, czy ciasto jest całkowicie upieczone.
 - 
                                7Wyjąć babeczki z piekarnika i ostudzić.
 - 
                                8Na polewę: ubić masło. Dodać cukier puder i mieszać, aż będzie gładka. Dodać twarożek i wanilię i ponownie wymieszać do uzyskania gładkiej, gęstej masy. Jeśli polewa nie będzie używana od razu, przechowywać ją w lodówce.
 - 
                                9Schłodzone babeczki polać lukrem.
 
                                 Store the cream cheese frosting in the fridge if you are not using it straight away! Pipe the icing onto to cooled cupcakes.