 
                    
                          
                              Urozmaić swoją pastę brunchową idealnym wytrawnym przysmakiem. Cannelé ze świeżym i wędzonym łososiem oraz obfitą porcją szczypiorku idealnie pasuje do wędzonego łososia oraz kolorowej sałatki.
                          
                      
                      Główne SKŁADNIKI
                                     
                                         - Ryby i owoce morza
        Składniki
    
    
        Przygotowanie
    
Składniki
- 100 g świeżego łososia
CANNELE 
                            - 80 g wędzonego łososia
- 500 ml mleka pełnotłustego
- 125 g mąki
- 3 żółtka
- 70 g śmietany kremówki
- 1 garść siekanego szczypiorku
- 5 g soli
- 5 g pieprzu czarnego
- 
                            Przygotowanie
- 
                                1Pokrój świeżego łososia w kostkę, a wędzonego łososia w paski.
- 
                                2Wymieszaj mleko i żółtka w misce. Połącz mokre składniki z suchymi na trzy razy, by uniknąć grudek. Wymieszaj łopatką kuchenną. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki na 5–12 godzin.
- 
                                3Wyjmij z lodówki godzinę przed pieczeniem. Natłuść formę do cannelé Le Creuset i wlej masę.
- 
                                4Nagrzej piekarnik do temperatury 160°C. Piecz przez 40 minut w temperaturze 160°C, a przez ostatnie 10 minut w temperaturze 180°C.
- 
                                5Pozostaw cannelé do ostudzenia w formie. Wyjmij z formy po ostygnięciu (inaczej się zapadną).
- 
                                6Na wierzch: Udekoruj paskiem wędzonego łososia i podawaj z sałatką.
- 
                                7Wskazówka szefa kuchni: Nie ubijaj ciasta, by cannelé nie wykipiało podczas pieczenia.
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
                
                
                
                
                
	             
	             
	             
	            