![Gorąca biała cynamonowa czekolada z anyżem](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw5319207e/images/recipe/HD_PNG_LC_20200430_DE_RC_CI_r0000000001096_GER.png)
Główne SKŁADNIKI
- Nabiał
Składniki
Przygotowanie
Składniki
- 120 g białej czekolady
- 200 ml śmietany
- 400 ml mleka
- 1 laska cynamonu
- 1 anyż gwiaździsty
-
Przygotowanie
-
1Mleko i śmietanę cały czas mieszając (przy pomocy trzepaczki) ugotować z anyżem gwiazdowym i laską cynamonu w rondlu.
-
2Rondel zdjąć z ognia i dodać białą czekoladę w kawałkach. Mieszać, aż czekolada się rozpuści.
-
3Wlać do filiżanek do cappuccino Le Creuset i natychmiast podać.
-
4Według upodobania można dodatkowo udoskonalić gorącą czekoladę dodając bitą śmietanę i posypując cynamonem w proszku.