![Koktail Blue Hawaiian z grillowanym ananasem](/on/demandware.static/-/Library-Sites-lc-sharedLibrary/default/dw973ee577/images/content-recipes/HD_720/LC_20210105_GB_RC_CI_r0000000001624_ENG.jpg)
Składniki
Przygotowanie
Składniki
- 3 cl Spiced Rum
- 3 cl mleczka kokosowego
- 3 cl Blue Curacao
- 6 cl soku ananasowego z grillowanego ananasa, patrz wskazówka
- Kruszonego lodu
- Do podania:
- Drewniany patyczek, cząstki grillowanego ananasa oraz opcjonalnie wiśnie Maraschino lub truskawki
-
Przygotowanie
-
1Wszystkie składniki wymieszać z kruszonym lodem w shakerze.
-
2Włożyć kilka świeżych kostek lodu i przelać drink do kieliszków.
-
3Nadziać cząstki ananasa i truskawki na patyczek i wstawić do kieliszka.
Aby przygotować sok, należy obrać ananasa, pokroić go na 2-centymetrowe plastry i delikatnie posmarować naturalnym olejem. Plastry ananasa zgrillować krótko z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni grillowej, a następnie posypać cukrem. Plastry ananasa ułożyć na płycie, cukier wchłonie nieco soku. Odkroić małe kawałki i udekorować nimi drinka. Z pozostałej części wycisnąć sok.
![Le Creuset](https://www.lecreuset.pl/on/demandware.static/Sites-LCPL-Site/-/default/dwa1619bb4/images/chefs-notes.jpg)