Mexican Mule

TRUDNOŚĆ
Łatwy Łatwy
CZAS PRZYGOTOWANIA
Poniżej 30 min. Poniżej 30 min.
CZAS GOTOWANIA
Poniżej 1 godziny Poniżej 1 godziny
PORCJE
1-2 1-2
Mexican Mule
Perfect for kicking off a Mexican-inspired dinner party. Our Mexican Mule gets a spicy twist with tequila and sliced jalapeño.
Składniki
Przygotowanie

Składniki

  • 1 mała papryczka jalapaño
  • Sok z 1/2 limonki
  • 6 cl srebrnej tequili
  • 12 cl piwa imbirowego
  • 1 gałązka świeżej kolendry
  • kostki lodu
  • Do dekoracji:
  • Sok z cytryny na brzeg szklanki
  • Meksykańska mieszanka przypraw Tajin Classico, opcjonalnie sól selerowa lub drobna sól himalajska
  • Przygotowanie

  • 1
    Brzeg szklanki zanurzyć w soku z cytryny rozlanym na talerzyku. Przyprawy lub sól wysypać na drugi talerzyk, następnie zanurzyć w nich brzeg szklanki i ostrożnie przekręcić szklankę. Nadmiar przypraw usunąć, ostrożnie stukając w brzeg szklanki.
  • 2
    Papryczkę jalapeño pokroić w cienkie plastry i usunąć gniazdo nasienne. Sok z limonki, tequillę i piwo imbirowe wraz z kostkami lodu przelać do szklanki w taki sposób, aby nie uszkodzić jej dekoracji na jej brzegu. Krótko zmieszać. Przybrać plastrami papryczki jalapaño oraz listkami kolendry.