Mrożona herbata z hibiskusa

TRUDNOŚĆ
Łatwy Łatwy
CZAS PRZYGOTOWANIA
Poniżej 30 min. Poniżej 30 min.
PORCJE
2-4 2-4
Mrożona herbata z hibiskusa
Ta aromatyczna mrożona herbata z hibiskusa będzie parzona i popijana na okrągło przez całe lato! Jest orzeźwiająca i stanowi wspaniałą propozycję do podania gościom w naszych eleganckich imbrykach do herbaty. Do koktajlu z imbryka można dodać odrobinę wódki.
DO TEGO PRZEPISU UWIELBIAMY UŻYWAĆ
Składniki
Przygotowanie

Składniki

  • 1 laska wanilii, rozcięta
  • Skórka z 1 pomarańczy
  • ½ szklanki suszonych kwiatów hibiskusa
  • 12 torebek herbaty z hibiskusa
  • ½ szklanki cukru
  • 1 litr wody
  • Kwiaty jadalne, do dekoracji
  • Przygotowanie

  • 1
    Zetrzyj nasiona wanilii do średniej wielkości rondla Le Creuset; dodaj laskę wanilii, skórkę pomarańczową, kwiaty hibiskusa, torebki herbaty, cukier i wodę. Zagotuj i gotuj dalej na wolnym ogniu przez 5 minut.
  • 2
    Ostudź do temperatury pokojowej (zajmie to około 30 minut). Przecedź przez sito o drobnych oczkach do imbryka i pozostaw do ostygnięcia.
  • 3
    Podawać na zimno w imbryku Le Creuset z kostkami lodu z dodatkowymi jadalnymi kwiatami jako dekoracją.
  • 4
    Wskazówka szefa kuchni: Aby zapobiec rozwodnieniu smaku, jeśli podawana jest ze zwykłymi kostkami lodu, podwoić liczbę składników na herbatę, wlać ją do foremek na kostki lodu i zamrozić.