Gotowanie & pielęgnacja
Najlepszy przewodnik po nożach
Chcesz precyzyjnie pokroić i posiekać składniki? Przygotuj się na sukces dzięki najważniejszemu narzędziu w kuchni. Noże Le Creuset zawierają stal damasceńska, która idealnie nadaje się do codziennych zadań i upraszcza przygotowywanie posiłków, czyniąc je wszechstronnym dodatkiem do Twojej kolekcji.
Poznaj asortyment
Stal damasceńska
Oferujemy dwa rodzaje noży ze stali damasceńskiej– absolutnie najwyższa jakość stali ostrza. Ta wielowarstwowa stal ma piękny, charakterystyczny i unikalny wzór. Żadne dwa noże nie mają takiego samego wzoru. Ostrza te są również niezwykle ostre, co zapewnia doskonałą wydajność cięcia.
kup teraz
Nasze funkcje
Ostry, wysokiej jakości nóż jest najlepszym przyjacielem szefa kuchni – powinien stawić czoła wyzwaniom w kuchni. Zanim wybierzesz nowy nóż, ważne jest, aby zrozumieć niektóre z cech ich jakości.
Nasze rzemiosło
Każdy nóż Le Creuset, od surowca po opakowanie końcowe, przechodzi serię rygorystycznych kroków. Stworzone przez ekspertów z Solingen w Niemczech (znak jakości), to połączenie tradycyjnego rzemiosła z nowoczesnym designem.
Stal premium
Nasze noże ze stali nierdzewnej i oliwkowym uchwytem mają ostrza wykonane z 64 warstw stali damasceńskiej owinięte wokół rdzenia ze stali VG-10 dla stabilności i wyjątkowo ostrej krawędzi. Noże z uchwytem fenolowym posiadają ostrze ze stali nierdzewnej o wyjątkowej trwałości.
Wygodny uchwyt
Nauczenie się trzymania noża to ważny pierwszy krok do zapewnienia najlepszych rezultatów podczas jego używania. Uchwyt powinien sprawiać wrażenie przedłużenia ciała podczas jego używania, a ergonomiczne uchwyty noży Le Creuset zostały zaprojektowane tak, aby to zapewnić.
Znajdź idealny nóż
Le Creuset oferuje różne noże wielofunkcyjne, dzięki czemu stanowią one główny element wyposażenia kuchni.
Noż do warzyw: Niezbędny
Ten mały nóż najlepiej nadaje się do cięcia precyzyjnego, przenika w szczeliny do skóry, nasion i rdzenia nawet przy najmniejszych produktach spożywczych.
Noż do szynki: Perfekcjonista
Krój mięso jak profesjonalista, poruszając tym cienkim ostrzem ruchem podobnym do piły. Ciesz się płynnym, czystym krojeniem za każdym razem.
Noż Szefa Kuchni, Wszechstronny
Prawdopodobnie najważniejszy nóż w kuchni. Może być stosowany do cięcia mięsa, krojenia warzyw, krojenia ziół i siekania orzechów.
Noż do Chleba: Przyjaciel osób uwielbiających wyroby piekarnicze.
Idealny do krojenia chleba i ciasta. Ząbkowana krawędź może przeciąć twardą, zewnętrzną stronę bez naruszenia delikatnego wnętrza.
Noż Santoku: Trzy zalety
Wielozadaniowe ostrze pochodzące z Japonii „Santoku” przekłada się na „trzy zalety”: cięcie, krojenie w kostkę i mielenie.
Nasze oferty
Kolekcja noży Le Creuset jest dostępna z naszymi doskonałymi uchwytami z włoskiego drewna oliwkowego, eleganckimi uchwytami ze stali nierdzewnej lub naszymi pięknie wykończonymi czarnymi fenolowymi uchwytami. Który wybierzesz?
Uchwyt z drewna oliwkowego
Nasz elegancki uchwyt z drewna oliwkowego jest wykonany by zapewniać maksymalną trwałość.
Uchwyt ze stali nierdzewnej
Ten stylowy i prosty uchwyt noża sprawdzi się zarówno w tradycyjnej, jak i nowoczesnej kuchni.
Uchwyt fenolowy
Wygodny w dłoni czarny fenolowy uchwyt jest wykonany z wysokiej jakości plastiku, który zapewnia pewny chwyt.
Jak naostrzyć nóż
Zadbaj o swoje noże Le Creuset niczym profesjonalista z naszą praktyczną ostrzałką do noży. To akcesorium kuchenne jest doskonałym dodatkiem do każdej kolekcji noży i zwiększy ich użyteczność i wydajność. Tarcze szlifierskie z powłoką diamentową umożliwiają łatwe ostrzenie dzięki dwóm dostępnym pozycjom szlifowania.