Świętuj bogactwo morza z tym soczystym risotto z owocami morza, wysadzanym słodkimi kawałkami homara i kraba królewskiego. Homar i krab są najpierw gotowane w skorupce, podawane z białym winem i aromatycznym koprem włoskim, tworząc pachnący bulion z owoców morza, który jest następnie używany do przygotowania eleganckiego risotto. Soczyste pomidory i świeże zioła są dodawane do risotto wraz z posiekanymi skorupiakami, aby uzyskać pikantny smak lata.
Pikantny proszek umami z borowików to sekret tych żeberek, wyrafinowanego dania, które z pewnością zrobi wrażenie, ale jest łatwe do przygotowania z wyprzedzeniem. Mięsiste żeberka duszone są w czerwonym winie i bulionie, aż staną się mięciutkie. Przed podaniem polewa się je maślaną mieszanką czosnku i smażonych grzybów. Podawaj żeberka z tłuczonymi ziemniakami, polentą lub nawet poduszkowatymi gnocchi, aby wchłonąć każdy ostatni kawałek sosu z borowików.
Ciemna czekolada i czerwone wino łączą się, tworząc luksusowo gładki pot de crème. Kluczem do uzyskania jedwabistej konsystencji są dwie rzeczy: powolne temperowanie żółtek w gorącej śmietanie, a następnie pieczenie kokosanek w kąpieli wodnej w celu uzyskania delikatnego, równomiernego ciepła. Ten dekadencki deser jest idealnym zakończeniem następnego przyjęcia. Pot de crème można przygotować nawet dwa dni wcześniej, więc po kolacji wystarczy dodać do niego bitą śmietanę i cieszyć się chwilą.
Te nadziewane muszle są inspirowane klasycznym rzymskim daniem makaronowym cacio e pepe, które łączy ser Pecorino-Romano i czarny pieprz w jedwabistym, bogatym sosie śmietanowym. W tej wersji duże muszle makaronowe są najpierw wypełniane mieszanką sera ricotta, a następnie umieszczane w gęstym sosie śmietanowym, który gęstnieje podczas pieczenia w prostokątnej formie do zapiekania. Podawaj ze świeżą sałatką ogrodową, aby uzyskać pyszny, prosty i dekadencki obiad z piekarnika.
Rozkoszuj się luksusową mieszanką gorzkiej czekolady i kardamonu w pysznym napoju. Porcja dla dwóch osób, szybka w przygotowaniu. Nalej i delektuj się tym wyrafinowanym, aromatycznym napojem, aby urozmaicić sobie dzień.
Ten zestaw idealnie nadaje się do różnych przepisów i zawiera trzy podstawowe rozmiary patelni ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą (20 cm, 24 cm i 28 cm). Naczynia są idealne do przygotowywania delikatnych przepisów, dzięki czemu składniki od łatwo odchodzą od powierzchni. Ponadto ten uniwersalny zestaw minimalizuje potrzebę stosowania oleju i masła podczas gotowania, stanowiąc zdrową alternatywę dla ulubionych przepisów.
Cechy:
Banalnie łatwe czyszczenie: nasze wzmocnione naczynia z powłoką nieprzywierającą zapobiegają przywieraniu jedzenia, więc czyszczenie ich nie sprawia problemu.
Nasza najlepsza powłoka nieprzywierająca: przetestowana, sprawdzona i dożywotnio niezawodna powłoka nieprzywierająca jest teraz 4 razy mocniejsza. (Została przetestowana przez niezależne laboratorium pod kątem odporności na uszkodzenia spowodowane przez przybory metalowe).
Wytrzymała baza: konstrukcja została anodyzowana, by zapewnić skuteczne przewodnictwo i dystrybucję ciepła dla równomiernego gotowania.
Wytrzymałe na dłużej: Nasze patelnie są odporne na zadrapania, dzięki czemu będą Ci służyć przez długie lata.
Zdrowsze gotowanie: Nasza wytrzymała, nieprzywierająca powierzchnia poradzi sobie ze wszystkimi rodzajami smażenia – nawet bez oleju czy tłuszczu.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Wybierz swoją płytę kuchenną: Odpowiednia do wszystkich kuchenek i tradycyjnego piekarnika, nasze wytrzymałe naczynia są bezpieczne w temperaturze do 260°C lub 220°C (oznaczenie gazowe 7) z żaroodporną szlaną pokrywą Le Creuset. Nie nadają się do kuchenek mikrofalowych.
Materiał:
Kute Aluminium Anodowane
Wyprodukowano w:
Chiny
Gwarancja:
Dożywotnia Gwarancja
SKU:
51112200010002 | 51112240010002 | 51112280010002
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Gazowa
Grill
Kuchenka Indukcyjna
Piekarnik
Przed pierwszym użyciem:
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.
Przygotuj wewnętrzną powłokę nieprzywierającą nasmarowując ją olejem roślinnym lub kukurydzianym przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie przemyj produkt gorącą wodą i dokładnie osusz.
NIE KONSERWUJ czarnej zewnętrznej ścianki bocznej.
Gotowanie:
Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.
Nigdy nie przesuwaj produktu na kuchence ze szklaną płytą, ponieważ może to uszkodzić produkt oraz szkło. Zawsze podnoś produkt, jeśli chcesz go przestawić.
Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie. Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.
Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.
Czyszczenie:
Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka minut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.
Zalecamy ręczne mycie produktu w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a nie w zmywarce, ponieważ wydłuży to trwałość nieprzywierającej powłoki.
Nie używaj ściernych środków czyszczących ani metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek lub szczotek na żadnej z powierzchni.
Ten zestaw idealnie nadaje się do różnych przepisów i zawiera trzy podstawowe rozmiary patelni ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą (20 cm, 24 cm i 28 cm). Naczynia są idealne do przygotowywania delikatnych przepisów, dzięki czemu składniki od łatwo odchodzą od powierzchni. Ponadto ten uniwersalny zestaw minimalizuje potrzebę stosowania oleju i masła podczas gotowania, stanowiąc zdrową alternatywę dla ulubionych przepisów.
Cechy:
Banalnie łatwe czyszczenie: nasze wzmocnione naczynia z powłoką nieprzywierającą zapobiegają przywieraniu jedzenia, więc czyszczenie ich nie sprawia problemu.
Nasza najlepsza powłoka nieprzywierająca: przetestowana, sprawdzona i dożywotnio niezawodna powłoka nieprzywierająca jest teraz 4 razy mocniejsza. (Została przetestowana przez niezależne laboratorium pod kątem odporności na uszkodzenia spowodowane przez przybory metalowe).
Wytrzymała baza: konstrukcja została anodyzowana, by zapewnić skuteczne przewodnictwo i dystrybucję ciepła dla równomiernego gotowania.
Wytrzymałe na dłużej: Nasze patelnie są odporne na zadrapania, dzięki czemu będą Ci służyć przez długie lata.
Zdrowsze gotowanie: Nasza wytrzymała, nieprzywierająca powierzchnia poradzi sobie ze wszystkimi rodzajami smażenia – nawet bez oleju czy tłuszczu.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Wybierz swoją płytę kuchenną: Odpowiednia do wszystkich kuchenek i tradycyjnego piekarnika, nasze wytrzymałe naczynia są bezpieczne w temperaturze do 260°C lub 220°C (oznaczenie gazowe 7) z żaroodporną szlaną pokrywą Le Creuset. Nie nadają się do kuchenek mikrofalowych.
Materiał:
Kute Aluminium Anodowane
Wyprodukowano w:
Chiny
Gwarancja:
Dożywotnia Gwarancja
SKU:
51112200010002 | 51112240010002 | 51112280010002
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Gazowa
Grill
Kuchenka Indukcyjna
Piekarnik
Przed pierwszym użyciem:
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.
Przygotuj wewnętrzną powłokę nieprzywierającą nasmarowując ją olejem roślinnym lub kukurydzianym przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie przemyj produkt gorącą wodą i dokładnie osusz.
NIE KONSERWUJ czarnej zewnętrznej ścianki bocznej.
Gotowanie:
Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.
Nigdy nie przesuwaj produktu na kuchence ze szklaną płytą, ponieważ może to uszkodzić produkt oraz szkło. Zawsze podnoś produkt, jeśli chcesz go przestawić.
Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie. Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.
Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.
Czyszczenie:
Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka minut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.
Zalecamy ręczne mycie produktu w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a nie w zmywarce, ponieważ wydłuży to trwałość nieprzywierającej powłoki.
Nie używaj ściernych środków czyszczących ani metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek lub szczotek na żadnej z powierzchni.