Słodka dynia piżmowa jest idealnym uzupełnieniem delikatnego łososia w tym aromatycznym kokosowym curry. Intensywne smaki zielonego curry przenikają świeże warzywa, kąpiąc danie w pikantnym sosie kokosowym rozjaśnionym świeżym sokiem z limonki. Curry można podawać jako danie jednogarnkowe lub dodać ryż gotowany na parze, aby wchłonąć każdy kęs pysznego sosu.
Oto nasza wersja klasycznego przepisu na makaron. Użyj pomidorów koktajlowych w puszce, ponieważ są słodkie i soczyste oraz nadają sosowi wspaniałą konsystencję.
Rozkoszuj się luksusową mieszanką gorzkiej czekolady i kardamonu w pysznym napoju. Porcja dla dwóch osób, szybka w przygotowaniu. Nalej i delektuj się tym wyrafinowanym, aromatycznym napojem, aby urozmaicić sobie dzień.
Ta głęboka trójwarstwowa brytfanna ze stali nierdzewnej sprawi, że bez trudu ugotujesz najróżniejsze dania, od curry po risotto, domowe zupy czy klasyczne zapiekanki. Wielowarstwowa konstrukcja delikatnie i równomiernie rozprowadza ciepło oraz zapewnia znakomite efekty. A do tego wygląda tak świetnie, że można nawet serwować dania bezpośrednio z niej.
Cechy:
Precyzyjne nalewanie: praktyczny dzióbek gwarantuje czyste i łatwe wylewanie.
Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Wybierz swoją płytę kucharską: Nasze 3-Ply naczynie ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika i jest bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.
Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.
Gotowanie:
Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.
Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.
Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.
Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.
Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.
Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie.
Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.
Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.
Czyszczenie:
Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka miniut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Gazowa
Grill
Kuchenka Indukcyjna
Piekarnik
ABCDE
18
209.313.3282.3
20
2212.816.830.44
24
2613.317.534.56
28
3017.2521.7338.4610.5
Uwaga:
A = Szerokość;
B = Głębokość;
C = Wysokość;
D = Długość;
E = Pojemność;
Wszystkie wymiary podano w cm, z wyjątkiem pojemności, która podana jest w litrach.
Możesz połączyć się z
Owalna Podstawka pod Łyżkę Kamionka
15 cm
83,00 zł
Fartuch Szefa Kuchni
269,00 zł
Podkładka Magnetyczna Akacja
215,00 zł
Ta głęboka trójwarstwowa brytfanna ze stali nierdzewnej sprawi, że bez trudu ugotujesz najróżniejsze dania, od curry po risotto, domowe zupy czy klasyczne zapiekanki. Wielowarstwowa konstrukcja delikatnie i równomiernie rozprowadza ciepło oraz zapewnia znakomite efekty. A do tego wygląda tak świetnie, że można nawet serwować dania bezpośrednio z niej.
Cechy:
Precyzyjne nalewanie: praktyczny dzióbek gwarantuje czyste i łatwe wylewanie.
Wielowarstwowa technologia 3-ply: połączyliśmy najwyższej jakości stal nierdzewną oraz aluminium, by stworzyć trójwarstwowy materiał, który równomiernie i delikatnie rozprowadza ciepło po całej patelni. Materiał ten charakteryzuje się szybką oraz równą dystrybucją ciepła i świetnie nadaje się do codziennego użytkowania.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Wybierz swoją płytę kucharską: Nasze 3-Ply naczynie ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich płyt kuchennych i tradycyjnego piekarnika i jest bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadaje się do kuchenek mikrofalowych.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.
Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.
Gotowanie:
Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.
Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.
Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.
Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.
Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.
Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie.
Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.
Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.
Czyszczenie:
Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka miniut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Gazowa
Grill
Kuchenka Indukcyjna
Piekarnik
ABCDE
18
209.313.3282.3
20
2212.816.830.44
24
2613.317.534.56
28
3017.2521.7338.4610.5
Uwaga:
A = Szerokość;
B = Głębokość;
C = Wysokość;
D = Długość;
E = Pojemność;
Wszystkie wymiary podano w cm, z wyjątkiem pojemności, która podana jest w litrach.