Świętuj bogactwo morza z tym soczystym risotto z owocami morza, wysadzanym słodkimi kawałkami homara i kraba królewskiego. Homar i krab są najpierw gotowane w skorupce, podawane z białym winem i aromatycznym koprem włoskim, tworząc pachnący bulion z owoców morza, który jest następnie używany do przygotowania eleganckiego risotto. Soczyste pomidory i świeże zioła są dodawane do risotto wraz z posiekanymi skorupiakami, aby uzyskać pikantny smak lata.
Pikantny proszek umami z borowików to sekret tych żeberek, wyrafinowanego dania, które z pewnością zrobi wrażenie, ale jest łatwe do przygotowania z wyprzedzeniem. Mięsiste żeberka duszone są w czerwonym winie i bulionie, aż staną się mięciutkie. Przed podaniem polewa się je maślaną mieszanką czosnku i smażonych grzybów. Podawaj żeberka z tłuczonymi ziemniakami, polentą lub nawet poduszkowatymi gnocchi, aby wchłonąć każdy ostatni kawałek sosu z borowików.
Ciemna czekolada i czerwone wino łączą się, tworząc luksusowo gładki pot de crème. Kluczem do uzyskania jedwabistej konsystencji są dwie rzeczy: powolne temperowanie żółtek w gorącej śmietanie, a następnie pieczenie kokosanek w kąpieli wodnej w celu uzyskania delikatnego, równomiernego ciepła. Ten dekadencki deser jest idealnym zakończeniem następnego przyjęcia. Pot de crème można przygotować nawet dwa dni wcześniej, więc po kolacji wystarczy dodać do niego bitą śmietanę i cieszyć się chwilą.
Te nadziewane muszle są inspirowane klasycznym rzymskim daniem makaronowym cacio e pepe, które łączy ser Pecorino-Romano i czarny pieprz w jedwabistym, bogatym sosie śmietanowym. W tej wersji duże muszle makaronowe są najpierw wypełniane mieszanką sera ricotta, a następnie umieszczane w gęstym sosie śmietanowym, który gęstnieje podczas pieczenia w prostokątnej formie do zapiekania. Podawaj ze świeżą sałatką ogrodową, aby uzyskać pyszny, prosty i dekadencki obiad z piekarnika.
Rozkoszuj się luksusową mieszanką gorzkiej czekolady i kardamonu w pysznym napoju. Porcja dla dwóch osób, szybka w przygotowaniu. Nalej i delektuj się tym wyrafinowanym, aromatycznym napojem, aby urozmaicić sobie dzień.
Ten zestaw naczyń Le Creuset łączy w sobie nasze najbardziej niezbędne i klasyczne naczynia, abyś zawsze być gotowym na przyjęcie gości. Uświetnij następne spotkanie, używając żeliwnej Okrągłej Brytfanny 24 cm, La Marmitte 30 cm, małych, średnich i dużych prostokątnych form z kamionki oraz solniczki i pieprzniczki o średnicy 11 cm.
Cechy:
Świetny smak jedzenia: żeliwo zatrzymuje ciepło, by potrawy gotowały i smażyły się równomiernie. Twoje pyszne potrawy dłużej pozostaną też ciepłe na stole.
Nie za gorąco: gotuj na stałym, małym lub średnim ogniu, aby zadbać o żeliwo i uzyskać pyszne efekty.
Nie do zarysowania: nasza emaliowana kamionka jest odporna na zarysowania i jest łatwa w czyszczeniu.
Perfekcyjne wykonanie: dzięki wykonaniu ze specjalnej gliny nasza kamionka utrzymuje równomierną temperaturę i jest niezwykle wytrzymała.
Bohater przyprawiania: nasze młynki wyróżniają się najwyższą jakością, która zapewnia im niezwykłą wytrzymałość.
Dłuższe życie: nasze młynki ceramiczne są odporne na korozję i niezwykle wytrzymałe.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Czyszczenie:
Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.
Wytrzyj wszystkie resztki z dna oraz boków produktu. Jeśli jakieś resztki przywarły do produktu, napełnij naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia i pozostaw do namoczenia przez 15-20 minut, a następnie wyczyść jak zwykle.
Ten zestaw naczyń Le Creuset łączy w sobie nasze najbardziej niezbędne i klasyczne naczynia, abyś zawsze być gotowym na przyjęcie gości. Uświetnij następne spotkanie, używając żeliwnej Okrągłej Brytfanny 24 cm, La Marmitte 30 cm, małych, średnich i dużych prostokątnych form z kamionki oraz solniczki i pieprzniczki o średnicy 11 cm.
Cechy:
Świetny smak jedzenia: żeliwo zatrzymuje ciepło, by potrawy gotowały i smażyły się równomiernie. Twoje pyszne potrawy dłużej pozostaną też ciepłe na stole.
Nie za gorąco: gotuj na stałym, małym lub średnim ogniu, aby zadbać o żeliwo i uzyskać pyszne efekty.
Nie do zarysowania: nasza emaliowana kamionka jest odporna na zarysowania i jest łatwa w czyszczeniu.
Perfekcyjne wykonanie: dzięki wykonaniu ze specjalnej gliny nasza kamionka utrzymuje równomierną temperaturę i jest niezwykle wytrzymała.
Bohater przyprawiania: nasze młynki wyróżniają się najwyższą jakością, która zapewnia im niezwykłą wytrzymałość.
Dłuższe życie: nasze młynki ceramiczne są odporne na korozję i niezwykle wytrzymałe.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Czyszczenie:
Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.
Wytrzyj wszystkie resztki z dna oraz boków produktu. Jeśli jakieś resztki przywarły do produktu, napełnij naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia i pozostaw do namoczenia przez 15-20 minut, a następnie wyczyść jak zwykle.