Karmelizowane słodkie ziemniaki, chrupiący boczek i daktyle łączą się z ziemistym tymiankiem w tej ciepłej, przyjemnej mieszaninie – idealnej na jesienne poranki lub spotkania brunchowe.
Ciemne kakao i jogurt grecki sprawiają, że te babeczki są bogate i wilgotne. Upiorny przysmak na Halloween, który dzieci pokochają dekorować lukrem i posypkami.
Świętuj bogactwo morza z tym soczystym risotto z owocami morza, wysadzanym słodkimi kawałkami homara i kraba królewskiego. Homar i krab są najpierw gotowane w skorupce, podawane z białym winem i aromatycznym koprem włoskim, tworząc pachnący bulion z owoców morza, który jest następnie używany do przygotowania eleganckiego risotto. Soczyste pomidory i świeże zioła są dodawane do risotto wraz z posiekanymi skorupiakami, aby uzyskać pikantny smak lata.
Pikantny proszek umami z borowików to sekret tych żeberek, wyrafinowanego dania, które z pewnością zrobi wrażenie, ale jest łatwe do przygotowania z wyprzedzeniem. Mięsiste żeberka duszone są w czerwonym winie i bulionie, aż staną się mięciutkie. Przed podaniem polewa się je maślaną mieszanką czosnku i smażonych grzybów. Podawaj żeberka z tłuczonymi ziemniakami, polentą lub nawet poduszkowatymi gnocchi, aby wchłonąć każdy ostatni kawałek sosu z borowików.
Ciemna czekolada i czerwone wino łączą się, tworząc luksusowo gładki pot de crème. Kluczem do uzyskania jedwabistej konsystencji są dwie rzeczy: powolne temperowanie żółtek w gorącej śmietanie, a następnie pieczenie kokosanek w kąpieli wodnej w celu uzyskania delikatnego, równomiernego ciepła. Ten dekadencki deser jest idealnym zakończeniem następnego przyjęcia. Pot de crème można przygotować nawet dwa dni wcześniej, więc po kolacji wystarczy dodać do niego bitą śmietanę i cieszyć się chwilą.
Wyjdź poza kuchnię dzięki tej brytfannie BBQ, idealnej do powolnego gotowania i duszenia delikatnych mięs i gulaszu na świeżym powietrzu w bezpiecznej temperaturze do 300°C. Zapewnia ona zwiększoną wydajność, doskonałą dystrybucję i zatrzymywanie ciepła, a lekka krzywizna pokrywy zatrzymuje wilgoć. Wytrzymała matowa czarna emalia jest gotowa do użycia – nie wymaga przygotowywania. Jej stabilna konstrukcja ułatwia przechowywanie z innymi produktami BBQ Collection.
Cechy:
Świetny smak jedzenia: żeliwo zatrzymuje ciepło, by potrawy gotowały i smażyły się równomiernie. Twoje pyszne potrawy dłużej pozostaną też ciepłe na stole.
Starzenie z wdziękiem: emaliowane wnętrze wytwarza naturalną patynę o podobnych właściwościach co nieprzywierająca powłoka. Takie wykończenie zapobiega też przywieraniu jedzenia, dzięki czemu można używać mniej przypraw. Czyść produkt wyłącznie wodą, by umożliwić powstanie patyny.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.
Gotowanie:
Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.
Czyszczenie:
Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.
Wytrzyj wszystkie resztki z dna oraz boków produktu. Jeśli jakieś resztki przywarły do produktu, napełnij naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia i pozostaw do namoczenia przez 15-20 minut, a następnie wyczyść jak zwykle.
Nie używaj ściernych środków czyszczących ani metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek lub szczotek na żadnej z powierzchni.
Po umyciu dokładnie wysusz produkt i przechowuj go w suchym miejscu.
Użytkowania:
Nigdy nie używać w kuchenkach mikrofalowych, ponieważ produkty z żeliwa są wykonane z metalu i mogą uszkodzić kuchenkę mikrofalową i jej okablowanie elektryczne.
Aby zmniejszyć ryzyko obrażeń ciała i uszkodzenia produktu, płomienie muszą być ograniczone do obszaru podstawy i nigdy nie mogą sięgać do ścian bocznych produktu. Płomienie nad ścianami bocznymi mogą również spowodować oparzenia osób znajdujących się w pobliżu płomieni i uszkodzenie przedmiotów znajdujących się w pobliżu płomienia.
W przypadku grilla z węglem drzewnym lub drewnem na zewnątrz lub grilla: zawsze kładź produkt na stojaku i nigdy nie dotykaj żaru. Pozostawić minimalną odległość 5 cm między stojakiem a żarem.
Piekarnik
Kuchenka Gazowa
BBQ
Piec
Piec do pizzy
ABCDE
25
25.609.9014.4033.804
Uwaga:
A = Szerokość;
B = Głębokość;
C = Wysokość;
D = Długość;
E = Pojemność;
Wszystkie wymiary podano w cm, z wyjątkiem pojemności, która podana jest w litrach.