Świętuj bogactwo morza z tym soczystym risotto z owocami morza, wysadzanym słodkimi kawałkami homara i kraba królewskiego. Homar i krab są najpierw gotowane w skorupce, podawane z białym winem i aromatycznym koprem włoskim, tworząc pachnący bulion z owoców morza, który jest następnie używany do przygotowania eleganckiego risotto. Soczyste pomidory i świeże zioła są dodawane do risotto wraz z posiekanymi skorupiakami, aby uzyskać pikantny smak lata.
Pikantny proszek umami z borowików to sekret tych żeberek, wyrafinowanego dania, które z pewnością zrobi wrażenie, ale jest łatwe do przygotowania z wyprzedzeniem. Mięsiste żeberka duszone są w czerwonym winie i bulionie, aż staną się mięciutkie. Przed podaniem polewa się je maślaną mieszanką czosnku i smażonych grzybów. Podawaj żeberka z tłuczonymi ziemniakami, polentą lub nawet poduszkowatymi gnocchi, aby wchłonąć każdy ostatni kawałek sosu z borowików.
Ciemna czekolada i czerwone wino łączą się, tworząc luksusowo gładki pot de crème. Kluczem do uzyskania jedwabistej konsystencji są dwie rzeczy: powolne temperowanie żółtek w gorącej śmietanie, a następnie pieczenie kokosanek w kąpieli wodnej w celu uzyskania delikatnego, równomiernego ciepła. Ten dekadencki deser jest idealnym zakończeniem następnego przyjęcia. Pot de crème można przygotować nawet dwa dni wcześniej, więc po kolacji wystarczy dodać do niego bitą śmietanę i cieszyć się chwilą.
Te nadziewane muszle są inspirowane klasycznym rzymskim daniem makaronowym cacio e pepe, które łączy ser Pecorino-Romano i czarny pieprz w jedwabistym, bogatym sosie śmietanowym. W tej wersji duże muszle makaronowe są najpierw wypełniane mieszanką sera ricotta, a następnie umieszczane w gęstym sosie śmietanowym, który gęstnieje podczas pieczenia w prostokątnej formie do zapiekania. Podawaj ze świeżą sałatką ogrodową, aby uzyskać pyszny, prosty i dekadencki obiad z piekarnika.
Rozkoszuj się luksusową mieszanką gorzkiej czekolady i kardamonu w pysznym napoju. Porcja dla dwóch osób, szybka w przygotowaniu. Nalej i delektuj się tym wyrafinowanym, aromatycznym napojem, aby urozmaicić sobie dzień.
Najniższa cena towaru w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 675,00 zł
Zaoszczędź 20% na czajnikach
Zaoszczędź teraz 20% na czajnikach tradycyjnych i czajnikach Kone. Le Creuset zastrzega sobie prawo do wycofania promocji w dowolnym momencie. Jeśli płatny produkt zostanie zwrócony, darmowy produkt zostanie refakturowany.
Nasz tradycyjny czajnik odznacza się już kultową sylwetką. Ten klasyk posiada niezwykle wytrzymały spód, odpowiedni również do kuchenek indukcyjnych, który umożliwia szybkie, skuteczne nagrzewanie. Jest też oczywiście gwizdek, który powiadomi Cię, że woda jest już wrząca. Ergonomiczny, odporny na wysokie temperatury uchwyt zapewni zaś bezpieczny, pewny chwyt podczas nalewania.
Cechy:
Zaawansowana skuteczność: nasze czajniki posiadają szeroką podstawę, która zapewnia skuteczniejsze nagrzewanie.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.
Przed pierwszym użyciem zdejmij pokrywkę czajnika, napełnij go czystą wodą, zagotuj ją, a potem wylej.
Nie nalewaj wody poza wyznaczoną linię.
Gotowanie:
Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.
Podnoś czajnik, zamiast go przesuwać, by uniknąć uszkodzenia jego podstawy lub powierzchni kuchenki.
Nigdy nie przesuwaj produktu na kuchence ze szklaną płytą, ponieważ może to uszkodzić produkt oraz szkło. Zawsze podnoś produkt, jeśli chcesz go przestawić.
Gorący czajnik kładź na powierzchni odpornej na wysokie temperatury.
Czyszczenie:
Czyść czajnik neutralnym detergentem ręcznie po każdym użyciu. Nigdy nie używaj szorstkich gąbek i ściernych detergentów, ponieważ mogą one uszkodzić powierzchnię. Gotowe? Dokładnie wysusz czajnik, by zapobiec osadzaniu się minerałów.
Nie zostawiaj wody w czajniku, kiedy go nie używasz.
Płyn do czyszczenia stali nierdzewnej świetnie nadaje się do usuwania osadu po twardej wodzie i innych zabrudzeń, a także do konserwacji, polerowania i ochrony powierzchni ze stali nierdzewnej.
Użytkowania:
Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości, by uniknąć zniszczenia lub przegrzania.
Nie polegaj na funkcji automatycznego wyłącznika w kuchenkach indukcyjnych. W przypadku awarii woda z czajnika może wyparować, co spowoduje jego przegrzanie i uszkodzenie.
Jeśli czajnik posiada składany uchwyt, przed położeniem go na źródle ciepła upewnij się, że uchwyt znajduje się w pozycji pionowej, by uniknąć jego przegrzania.
Szczelnie zamykaj pokrywkę, by uchwyt nie był wystawiony na działanie pary.
Zawsze upewnij się, że dzióbek oraz wlot pokrywki nie są skierowane w Twoją stronę lub w kierunku innych osób.
Nie dopuszczaj, by w czajniku woda całkowicie się wygotowała, ponieważ szybko się on przegrzeje.
Zawsze wyłączaj źródło ciepła, kiedy woda zacznie się gotować, i zdejmij czajnik ze źródła ciepła.
Woda już się zagotowała? Odczekaj 10-15 sekund, zanim zdejmiesz czajnik ze źródła ciepła, a potem nalej wodę. Nigdy nie obracaj czajnika do góry nogami. Upewnij się, że gałka pokrywki jest mocno dociśnięta.
Pozwól czajnikowi całkowicie ostygnąć, zanim napełnisz go zimną wodą.
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
ABCDE
2.1
21.113.225.427.72.1
Uwaga:
A = Szerokość;
B = Głębokość;
C = Wysokość;
D = Długość;
E = Pojemność;
Wszystkie wymiary podano w cm, z wyjątkiem pojemności, która podana jest w litrach.
Nasz tradycyjny czajnik odznacza się już kultową sylwetką. Ten klasyk posiada niezwykle wytrzymały spód, odpowiedni również do kuchenek indukcyjnych, który umożliwia szybkie, skuteczne nagrzewanie. Jest też oczywiście gwizdek, który powiadomi Cię, że woda jest już wrząca. Ergonomiczny, odporny na wysokie temperatury uchwyt zapewni zaś bezpieczny, pewny chwyt podczas nalewania.
Cechy:
Zaawansowana skuteczność: nasze czajniki posiadają szeroką podstawę, która zapewnia skuteczniejsze nagrzewanie.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.
Przed pierwszym użyciem zdejmij pokrywkę czajnika, napełnij go czystą wodą, zagotuj ją, a potem wylej.
Nie nalewaj wody poza wyznaczoną linię.
Gotowanie:
Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.
Podnoś czajnik, zamiast go przesuwać, by uniknąć uszkodzenia jego podstawy lub powierzchni kuchenki.
Nigdy nie przesuwaj produktu na kuchence ze szklaną płytą, ponieważ może to uszkodzić produkt oraz szkło. Zawsze podnoś produkt, jeśli chcesz go przestawić.
Gorący czajnik kładź na powierzchni odpornej na wysokie temperatury.
Czyszczenie:
Czyść czajnik neutralnym detergentem ręcznie po każdym użyciu. Nigdy nie używaj szorstkich gąbek i ściernych detergentów, ponieważ mogą one uszkodzić powierzchnię. Gotowe? Dokładnie wysusz czajnik, by zapobiec osadzaniu się minerałów.
Nie zostawiaj wody w czajniku, kiedy go nie używasz.
Płyn do czyszczenia stali nierdzewnej świetnie nadaje się do usuwania osadu po twardej wodzie i innych zabrudzeń, a także do konserwacji, polerowania i ochrony powierzchni ze stali nierdzewnej.
Użytkowania:
Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości, by uniknąć zniszczenia lub przegrzania.
Nie polegaj na funkcji automatycznego wyłącznika w kuchenkach indukcyjnych. W przypadku awarii woda z czajnika może wyparować, co spowoduje jego przegrzanie i uszkodzenie.
Jeśli czajnik posiada składany uchwyt, przed położeniem go na źródle ciepła upewnij się, że uchwyt znajduje się w pozycji pionowej, by uniknąć jego przegrzania.
Szczelnie zamykaj pokrywkę, by uchwyt nie był wystawiony na działanie pary.
Zawsze upewnij się, że dzióbek oraz wlot pokrywki nie są skierowane w Twoją stronę lub w kierunku innych osób.
Nie dopuszczaj, by w czajniku woda całkowicie się wygotowała, ponieważ szybko się on przegrzeje.
Zawsze wyłączaj źródło ciepła, kiedy woda zacznie się gotować, i zdejmij czajnik ze źródła ciepła.
Woda już się zagotowała? Odczekaj 10-15 sekund, zanim zdejmiesz czajnik ze źródła ciepła, a potem nalej wodę. Nigdy nie obracaj czajnika do góry nogami. Upewnij się, że gałka pokrywki jest mocno dociśnięta.
Pozwól czajnikowi całkowicie ostygnąć, zanim napełnisz go zimną wodą.
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
ABCDE
2.1
21.113.225.427.72.1
Uwaga:
A = Szerokość;
B = Głębokość;
C = Wysokość;
D = Długość;
E = Pojemność;
Wszystkie wymiary podano w cm, z wyjątkiem pojemności, która podana jest w litrach.