Karmelizowane słodkie ziemniaki, chrupiący boczek i daktyle łączą się z ziemistym tymiankiem w tej ciepłej, przyjemnej mieszaninie – idealnej na jesienne poranki lub spotkania brunchowe.
Ciemne kakao i jogurt grecki sprawiają, że te babeczki są bogate i wilgotne. Upiorny przysmak na Halloween, który dzieci pokochają dekorować lukrem i posypkami.
Świętuj bogactwo morza z tym soczystym risotto z owocami morza, wysadzanym słodkimi kawałkami homara i kraba królewskiego. Homar i krab są najpierw gotowane w skorupce, podawane z białym winem i aromatycznym koprem włoskim, tworząc pachnący bulion z owoców morza, który jest następnie używany do przygotowania eleganckiego risotto. Soczyste pomidory i świeże zioła są dodawane do risotto wraz z posiekanymi skorupiakami, aby uzyskać pikantny smak lata.
Pikantny proszek umami z borowików to sekret tych żeberek, wyrafinowanego dania, które z pewnością zrobi wrażenie, ale jest łatwe do przygotowania z wyprzedzeniem. Mięsiste żeberka duszone są w czerwonym winie i bulionie, aż staną się mięciutkie. Przed podaniem polewa się je maślaną mieszanką czosnku i smażonych grzybów. Podawaj żeberka z tłuczonymi ziemniakami, polentą lub nawet poduszkowatymi gnocchi, aby wchłonąć każdy ostatni kawałek sosu z borowików.
Ciemna czekolada i czerwone wino łączą się, tworząc luksusowo gładki pot de crème. Kluczem do uzyskania jedwabistej konsystencji są dwie rzeczy: powolne temperowanie żółtek w gorącej śmietanie, a następnie pieczenie kokosanek w kąpieli wodnej w celu uzyskania delikatnego, równomiernego ciepła. Ten dekadencki deser jest idealnym zakończeniem następnego przyjęcia. Pot de crème można przygotować nawet dwa dni wcześniej, więc po kolacji wystarczy dodać do niego bitą śmietanę i cieszyć się chwilą.
Ta niezwykle skuteczna, prostokątna płyta grillowa gigantycznych rozmiarów doskonale nadaje się na duże spotkania w gronie rodziny. Możesz grillować mięso, warzywa… wszystko, na co masz ochotę. Pokochasz ją za szybkość i łatwość grillowania, niezależnie od tego, czy korzystasz ze strony karbowanej, czy płaskiej. A dzięki temu, że rowki oddzielają nadmiar tłuszczu, Twoja uczta będzie równie zdrowa, jak smaczna.
Cechy:
Świetny smak jedzenia: żeliwo zatrzymuje ciepło, by potrawy gotowały i smażyły się równomiernie. Twoje pyszne potrawy dłużej pozostaną też ciepłe na stole.
Żebra grillowe: stwórz prawdziwe grillowe paski, by potrawy pięknie się prezentowały.
Nie za gorąco: gotuj na stałym, małym lub średnim ogniu, aby zadbać o żeliwo i uzyskać pyszne efekty.
Starzenie z wdziękiem: emaliowane wnętrze wytwarza naturalną patynę o podobnych właściwościach co nieprzywierająca powłoka. Takie wykończenie zapobiega też przywieraniu jedzenia, dzięki czemu można używać mniej przypraw. Czyść produkt wyłącznie wodą, by umożliwić powstanie patyny.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Należy unikać używania tego produktu na szklanej płycie grzejnej, ponieważ może to spowodować zarysowanie lub uszkodzenie szklanej powierzchni. Krawędzie grilla mogą powodować mniej efektywny kontakt z płytą grzejną i nagrzewanie się szklanej płyty grzewczej.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.
Gotowanie:
Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.
Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Przybory metalowe mogą być używane przy zachowaniu ostrożności, ale nie powinno się nimi skrobać po powierzchni produktu, ponieważ może to spowodować jego uszkodzenie.
Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.
Czyszczenie:
Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.
Wytrzyj wszystkie resztki z dna oraz boków produktu. Jeśli jakieś resztki przywarły do produktu, napełnij naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia i pozostaw do namoczenia przez 15-20 minut, a następnie wyczyść jak zwykle.
Nie używaj ściernych środków czyszczących ani metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek lub szczotek na żadnej z powierzchni.
Po umyciu dokładnie wysusz produkt i przechowuj go w suchym miejscu.
Grill
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Gazowa
ABCD
46
25.50.91.547
Uwaga:
A = Szerokość;
B = Głębokość;
C = Wysokość;
D = Długość;
Wszystkie wymiary podano w cm, z wyjątkiem pojemności, która podana jest w litrach.