Słodka dynia piżmowa jest idealnym uzupełnieniem delikatnego łososia w tym aromatycznym kokosowym curry. Intensywne smaki zielonego curry przenikają świeże warzywa, kąpiąc danie w pikantnym sosie kokosowym rozjaśnionym świeżym sokiem z limonki. Curry można podawać jako danie jednogarnkowe lub dodać ryż gotowany na parze, aby wchłonąć każdy kęs pysznego sosu.
Oto nasza wersja klasycznego przepisu na makaron. Użyj pomidorów koktajlowych w puszce, ponieważ są słodkie i soczyste oraz nadają sosowi wspaniałą konsystencję.
Rozkoszuj się luksusową mieszanką gorzkiej czekolady i kardamonu w pysznym napoju. Porcja dla dwóch osób, szybka w przygotowaniu. Nalej i delektuj się tym wyrafinowanym, aromatycznym napojem, aby urozmaicić sobie dzień.
Ten zestaw rondli – w tym rozmiary 16 cm, 18 cm i 20 cm – sprawia, że jedzenie dla większej liczby osób jest tak łatwe, jak gotowanie dla dwóch osób. Od Bechamelu po demi-glaze, nasza 3-warstwowa stal nierdzewna rozprowadza ciepło równomiernie, zapewniając pyszne rezultaty. Szczotkowane wykończenie i uchwyty, które pozostają chłodne na płycie, dodają uroku i praktyczności.
Cechy:
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Wybierz płytę kuchenną: Nasze naczynia 3-Ply ze stali nierdzewnej nadają się do wszystkich płyt grzewczych i tradycyjnego piekarnika i są bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadają się do kuchenek mikrofalowych.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.
Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.
Gotowanie:
Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.
Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Przybory metalowe mogą być używane przy zachowaniu ostrożności, ale nie powinno się nimi skrobać po powierzchni produktu, ponieważ może to spowodować jego uszkodzenie.
Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.
Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.
Aby smażyć bez tłuszczu, podgrzej produkt na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie naczynie jest gotowe, aby umieścić w nim jedzenie. Nie zostawiaj produktu bez nadzoru i nie pozwól, by sucha powłoka nieprzywierająca się przegrzała. Może to spowodować jej uszkodzenie.
Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.
Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.
Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie. Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.
Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.
Czyszczenie:
Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka minut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.
Grill
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Ten zestaw rondli – w tym rozmiary 16 cm, 18 cm i 20 cm – sprawia, że jedzenie dla większej liczby osób jest tak łatwe, jak gotowanie dla dwóch osób. Od Bechamelu po demi-glaze, nasza 3-warstwowa stal nierdzewna rozprowadza ciepło równomiernie, zapewniając pyszne rezultaty. Szczotkowane wykończenie i uchwyty, które pozostają chłodne na płycie, dodają uroku i praktyczności.
Cechy:
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Wybierz płytę kuchenną: Nasze naczynia 3-Ply ze stali nierdzewnej nadają się do wszystkich płyt grzewczych i tradycyjnego piekarnika i są bezpieczne w temperaturze do 260°C. Nie nadają się do kuchenek mikrofalowych.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.
Przy pierwszym smażeniu wlej tyle oleju roślinnego, aby pokrył powierzchnię dna. Delikatnie podgrzej olej i obracaj produktem tak, aby nanieść go również na boczne ścianki. Zdejmij produkt ze źródła ciepła i zostaw do ostygnięcia, a następnie wyczyść ręcznikiem papierowym.
Gotowanie:
Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.
Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Przybory metalowe mogą być używane przy zachowaniu ostrożności, ale nie powinno się nimi skrobać po powierzchni produktu, ponieważ może to spowodować jego uszkodzenie.
Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.
Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.
Aby smażyć bez tłuszczu, podgrzej produkt na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie naczynie jest gotowe, aby umieścić w nim jedzenie. Nie zostawiaj produktu bez nadzoru i nie pozwól, by sucha powłoka nieprzywierająca się przegrzała. Może to spowodować jej uszkodzenie.
Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.
Jeśli korzystasz z soli, nie syp jej bezpośrednio na powierzchnię ze stali nierdzewnej. Dodaj ją do gorącej wody lub potrawy, by uniknąć uszkodzenia produktu.
Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie. Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.
Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.
Czyszczenie:
Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka minut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.