Słodka dynia piżmowa jest idealnym uzupełnieniem delikatnego łososia w tym aromatycznym kokosowym curry. Intensywne smaki zielonego curry przenikają świeże warzywa, kąpiąc danie w pikantnym sosie kokosowym rozjaśnionym świeżym sokiem z limonki. Curry można podawać jako danie jednogarnkowe lub dodać ryż gotowany na parze, aby wchłonąć każdy kęs pysznego sosu.
Oto nasza wersja klasycznego przepisu na makaron. Użyj pomidorów koktajlowych w puszce, ponieważ są słodkie i soczyste oraz nadają sosowi wspaniałą konsystencję.
Rozkoszuj się luksusową mieszanką gorzkiej czekolady i kardamonu w pysznym napoju. Porcja dla dwóch osób, szybka w przygotowaniu. Nalej i delektuj się tym wyrafinowanym, aromatycznym napojem, aby urozmaicić sobie dzień.
Formy do pasztetu są zwykle używane do potraw takich jak teriny czy pasztet. Gdy mięso staje się chłodniejsze, tłuszcz stygnie i pomaga pasztetowi utrzymać kształt. Właśnie do tego możesz wykorzystać to kamionkowe naczynie, jednak świetnie sprawdzi się ono także do pieczeni, chleba lub ciast. To część naszej serii Heritage inspirowanej oryginalnym projektami z 1931 roku.
Cechy:
Nie do zarysowania: nasza emaliowana kamionka jest odporna na zarysowania i łatwa w czyszczeniu.
Perfekcyjne wykonanie: dzięki wykonaniu ze specjalnej gliny nasza kamionka utrzymuje równomierną temperaturę i jest niezwykle wytrzymała.
Używaj na zimno lub ciepło: nasza kamionka jest odporna na temperatury od -23°C do +260°C.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.
Gotowanie:
Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.
Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 6,5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.
Nie wkładaj zamrożonej formy z jedzeniem do nagrzanego piekarnika. Włóż ją do zimnego piekarnika, nastaw temperaturę i pozwól, by forma wraz z jedzeniem podgrzała się równomiernie.
Zawsze przed podaniem upewnij się, że całe danie się podgrzało.
Jeśli chcesz podgrzać danie, które jest w temperaturze pokojowej, nie nagrzewaj piekarnika do temperatury powyżej 205°C.
Chcesz dodać płynu do formy w piekarniku? Wyjmij ją z piekarnika i studź przez kilka minut.
Czyszczenie:
Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.
Wytrzyj wszystkie resztki z dna oraz boków produktu. Jeśli jakieś resztki przywarły do produktu, napełnij naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia i pozostaw do namoczenia przez 15-20 minut, a następnie wyczyść jak zwykle.
Myj i susz ręcznie. Kamionkę możesz też myć w zmywarce na pełnym cyklu.
Grill
Kuchenka mikrofalowa
Piekarnik
Formy do pasztetu są zwykle używane do potraw takich jak teriny czy pasztet. Gdy mięso staje się chłodniejsze, tłuszcz stygnie i pomaga pasztetowi utrzymać kształt. Właśnie do tego możesz wykorzystać to kamionkowe naczynie, jednak świetnie sprawdzi się ono także do pieczeni, chleba lub ciast. To część naszej serii Heritage inspirowanej oryginalnym projektami z 1931 roku.
Cechy:
Nie do zarysowania: nasza emaliowana kamionka jest odporna na zarysowania i łatwa w czyszczeniu.
Perfekcyjne wykonanie: dzięki wykonaniu ze specjalnej gliny nasza kamionka utrzymuje równomierną temperaturę i jest niezwykle wytrzymała.
Używaj na zimno lub ciepło: nasza kamionka jest odporna na temperatury od -23°C do +260°C.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.
Gotowanie:
Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.
Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 6,5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.
Nie wkładaj zamrożonej formy z jedzeniem do nagrzanego piekarnika. Włóż ją do zimnego piekarnika, nastaw temperaturę i pozwól, by forma wraz z jedzeniem podgrzała się równomiernie.
Zawsze przed podaniem upewnij się, że całe danie się podgrzało.
Jeśli chcesz podgrzać danie, które jest w temperaturze pokojowej, nie nagrzewaj piekarnika do temperatury powyżej 205°C.
Chcesz dodać płynu do formy w piekarniku? Wyjmij ją z piekarnika i studź przez kilka minut.
Czyszczenie:
Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.
Wytrzyj wszystkie resztki z dna oraz boków produktu. Jeśli jakieś resztki przywarły do produktu, napełnij naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia i pozostaw do namoczenia przez 15-20 minut, a następnie wyczyść jak zwykle.
Myj i susz ręcznie. Kamionkę możesz też myć w zmywarce na pełnym cyklu.