Przechowywanie
Można trzymać w zamrażarce
Przed pierwszym użyciem
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.
Przed każdym użyciem lekko nasmaruj wnętrze formy tłuszczem, by uzyskać najlepsze rezultaty.
Gotowanie
Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.
Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub innych akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. NIE UŻYWAJ noży lub przyborów metalowych, ponieważ mogą one zadrapać powierzchnię produktu.
Czyszczenie
Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.
Po każdym użyciu umyj naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia.
Nie używaj ściernych środków czyszczących ani metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek lub szczotek na żadnej z powierzchni.
Po umyciu dokładnie wysusz produkt i przechowuj go w suchym miejscu.