Karmelizowane słodkie ziemniaki, chrupiący boczek i daktyle łączą się z ziemistym tymiankiem w tej ciepłej, przyjemnej mieszaninie – idealnej na jesienne poranki lub spotkania brunchowe.
Ciemne kakao i jogurt grecki sprawiają, że te babeczki są bogate i wilgotne. Upiorny przysmak na Halloween, który dzieci pokochają dekorować lukrem i posypkami.
Świętuj bogactwo morza z tym soczystym risotto z owocami morza, wysadzanym słodkimi kawałkami homara i kraba królewskiego. Homar i krab są najpierw gotowane w skorupce, podawane z białym winem i aromatycznym koprem włoskim, tworząc pachnący bulion z owoców morza, który jest następnie używany do przygotowania eleganckiego risotto. Soczyste pomidory i świeże zioła są dodawane do risotto wraz z posiekanymi skorupiakami, aby uzyskać pikantny smak lata.
Pikantny proszek umami z borowików to sekret tych żeberek, wyrafinowanego dania, które z pewnością zrobi wrażenie, ale jest łatwe do przygotowania z wyprzedzeniem. Mięsiste żeberka duszone są w czerwonym winie i bulionie, aż staną się mięciutkie. Przed podaniem polewa się je maślaną mieszanką czosnku i smażonych grzybów. Podawaj żeberka z tłuczonymi ziemniakami, polentą lub nawet poduszkowatymi gnocchi, aby wchłonąć każdy ostatni kawałek sosu z borowików.
Ciemna czekolada i czerwone wino łączą się, tworząc luksusowo gładki pot de crème. Kluczem do uzyskania jedwabistej konsystencji są dwie rzeczy: powolne temperowanie żółtek w gorącej śmietanie, a następnie pieczenie kokosanek w kąpieli wodnej w celu uzyskania delikatnego, równomiernego ciepła. Ten dekadencki deser jest idealnym zakończeniem następnego przyjęcia. Pot de crème można przygotować nawet dwa dni wcześniej, więc po kolacji wystarczy dodać do niego bitą śmietanę i cieszyć się chwilą.
Dzięki nowoczesnemu kształtowi, konstrukcji z drewna dębowego i naturalnemu wykończeniu, młynek do soli dodaje stylu w każdej kuchni. Opatentowany, regulowany mechanizm mielenia zapewnia spójne efekty, a górna konstrukcja zapewnia czystość powierzchni.
Cechy:
Bohater przyprawiania: nasze młynki wyróżniają się najwyższą jakością, która zapewnia im niezwykłą wytrzymałość.
Dłuższe życie: nasze młynki ceramiczne są odporne na korozję i niezwykle wytrzymałe.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najaszlachetniejszych materiałów w fabrykach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
Czyszczenie:
Nigdy nie zanurzać zdejmowanego mechanizmu w wodzie.
Przetrzeć drewniane części ściereczką. NIE WOLNO używać wody, chemikaliów ani ściernych środków czyszczących. Nałożyć cienką warstwę oleju mineralnego lub orzechowego na zewnętrzną powierzchnię wyłącznie za pomocą miękkiej ściereczki, jeśli stanie się sucha.
Aby wyczyścić mechanizm mielenia, dokładnie zmiel 30 ml soli i wyrzuć ją. W przypadku młynka do pieprzu usunąć pozostałości soli z tego etapu, następnie mieląc 15 ml ziarna pieprzu.
ACD
6.8317.26.83
Uwaga:
A = Szerokość;
C = Wysokość;
D = Długość;
Wszystkie wymiary podano w cm, z wyjątkiem pojemności, która podana jest w litrach.