TN51113
TN51113

Sauteuse ze Szklaną Pokrywką Aluminium Nieprzywierające

5 out of 5 Customer Rating
Wybierz swój Rozmiar
  • Wybierz swój Rozmiar
  • 24 cm / 3.3L
  • 28 cm / 5.4L
  • 30 cm / 6.8L
Sauteuse ze Szklaną Pokrywką Aluminium Nieprzywierające
Edytuj
  • Wybierz rozmiar
795,00 zł - 1.025,00 zł
Zawiera VAT
Ta patelnia do duszenia Sauteuse ze wzmocnioną powłoką nieprzywierającą posiada naszą najnowszą, 4-krotnie mocniejszą* nieprzywierającą powłokę, dzięki czemu poradzi sobie z każdym kuchennym zadaniem. Możesz używać jej na kuchence i w piekarniku, a bez pokrywki nawet jako brytfannę lub formę do zapiekania. Wysokie ścianki ułatwiają mieszanie, zapobiegając rozlewaniu i kapaniu. Powłoka wewnętrzna jest niezwykle wytrzymała – niestraszne jej metalowe przybory kuchenne. Gotowanie zakończone? Patelnia do duszenia świetnie nadaje się też do serwowania dań bezpośrednio na stół. *Przetestowana przez niezależne laboratorium pod kątem odporności na uszkodzenia spowodowane przez metalowe przybory.
Cechy
  • Banalnie łatwe czyszczenie: nasze wzmocnione naczynia z powłoką nieprzywierającą zapobiegają przywieraniu jedzenia, więc czyszczenie ich nie sprawia problemu.

  • Nasza najlepsza powłoka nieprzywierająca: przetestowana, sprawdzona i dożywotnio niezawodna powłoka nieprzywierająca jest teraz 4 razy mocniejsza. (Została przetestowana przez niezależne laboratorium pod kątem odporności na uszkodzenia spowodowane przez przybory metalowe).

  • Wytrzymała baza: konstrukcja została anodyzowana, by zapewnić skuteczne przewodnictwo i dystrybucję ciepła dla równomiernego gotowania.

  • Zdrowsze gotowanie: Nasza wytrzymała, nieprzywierająca powierzchnia poradzi sobie ze wszystkimi rodzajami smażenia – nawet bez oleju czy tłuszczu.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

  • Wybierz swoją płytę kuchenną: Odpowiednia do wszystkich kuchenek i tradycyjnego piekarnika, nasze wytrzymałe naczynia są bezpieczne w temperaturze do 260°C lub 220°C (oznaczenie gazowe 7) z żaroodporną szlaną pokrywą Le Creuset. Nie nadają się do kuchenek mikrofalowych.

Materiał

Kute Aluminium Anodowane

Wyprodukowano w

Chiny

Gwarancja

Dożywotnia Gwarancja

SKU

TN51113

Grill
Grill
Piekarnik
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna
Przechowywanie

Można trzymać w zamrażarce

Użytkowanie

Można myć w zmywarce

Przed pierwszym użyciem

Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Przygotuj wewnętrzną powłokę nieprzywierającą nasmarowując ją olejem roślinnym lub kukurydzianym przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie przemyj produkt gorącą wodą i dokładnie osusz.

NIE KONSERWUJ czarnej zewnętrznej ścianki bocznej.

Gotowanie

Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Można również używać przyborów metalowych, lecz powinno się zachować ostrożność. Nie powinno się nimi skrobać po powierzchni nieprzywierającej. Unikaj uderzania metalowymi przyborami o górną krawędź produktu z nieprzywierającą powłoką, by uniknąć jej uszkodzenia. NIE NALEŻY używać mikserów, blenderów ręcznych, elektrycznych lub akumulatorowych, noży ani innych ostrych narzędzi wewnątrz patelni z nieprzywierającą powłoką, ponieważ może się ona uszkodzić.

Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.

Aby smażyć bez tłuszczu, podgrzej produkt na średnim ogniu przez około 2 minuty. Po tym czasie naczynie jest gotowe, aby umieścić w nim jedzenie.Nie zostawiaj produktu bez nadzoru i nie pozwól, by sucha powłoka nieprzywierająca się przegrzała. Może to spowodować jej uszkodzenie.

Gotowanie składników o niskiej temperaturze dymienia w wysokich temperaturach może powodować powstawanie plam na powierzchni produktu.

Jeśli używasz kuchenki indukcyjnej, korzystaj z funkcji „booster” wyłącznie do szybkiego podgrzewania dużej ilości wody.

Nigdy nie przesuwaj produktu na kuchence ze szklaną płytą, ponieważ może to uszkodzić produkt oraz szkło. Zawsze podnoś produkt, jeśli chcesz go przestawić.

Najlepszy rezultat osiągniesz, umieszczając produkt na blasze lub ruszcie.Nigdy nie kładź produktu na dnie piekarnika – może to wpłynąć na zwiększenie się temperatury pieczenia, a co za tym idzie szybszego, niekontrolowanego pieczenia, które może spowodować uszkodzenie produktu.

Jeśli korzystasz z funkcji grillowania, pamiętaj by zachować przynajmniej 5 cm przerwy pomiędzy źródłem ciepła a górną częścią produktu.

Czyszczenie

Zanim wyczyścisz produkt poczekaj kilka miniut, aby produkt się wystudził. Nie zanurzaj i nie napełniaj gorącego produktu zimną wodą, ponieważ gwałtowne zmiany temperatury mogą go uszkodzić.

Zalecamy ręczne mycie produktu w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a nie w zmywarce, ponieważ wydłuży to trwałość nieprzywierającej powłoki.

Nie używaj ściernych środków czyszczących ani metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek lub szczotek na żadnej z powierzchni.

Dostawa Standard
15 zł – 2-4 dni robocze
Darmowa dostawa od 200 zł

Zwrot
Więcej szczegółów tutaj >