CI5032c
CI5032c
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem

Pinch to zoom

Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem

1.339,00 zł - 1.529,00 zł
Zawiera VAT
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Żeliwny Garnek Profesjonalny Gourmet z fenolowym uchwytem
Edytuj
1.339,00 zł - 1.529,00 zł
Zawiera VAT
delivery

Fantastyczna darmowa dostawa

Przy wszystkich zamówieniach powyżej 200 zł.

calendar

Dożywotnia Gwarancja.

Na naszą kolekcję Żeliwa.

pots

100 lat wspaniałego kunsztu

Duży, płaski kształt i niskie boki garnka profesjonalnego Gourmet sprawiają, że idealnie nadaje się on do przygotowywania pysznych, delikatnych potraw. Od duszenia po smażenie i pieczenie – to wszechstronne naczynie kuchenne jest idealne dla początkujących, dostosowane do szerokiej gamy przepisów i technik gotowania.
Cechy:
  • Szybkie czyszczenie: emaliowane wnętrze w jasnym kolorze znacznie ułatwia mycie.

  • Naprawdę uniwersalne naczynie: używaj go w piekarniku, na kuchence, płycie indukcyjnej, a nawet pod grillem.

  • Świetny smak jedzenia: żeliwo zatrzymuje ciepło, by potrawy gotowały i smażyły się równomiernie. Twoje pyszne potrawy dłużej pozostaną też ciepłe na stole.

  • Zatrzymują wilgoć: nasze dopasowane pokrywki pomagają zachować wilgoć i uwydatnić smak, by jedzenie było idealnie ugotowane.

  • Łatwe chwytanie: stylowe i wygodne uchwyty umożliwiają bezpieczne podnoszenie.

  • Nie za gorąco: gotuj na stałym, małym lub średnim ogniu, aby zadbać o żeliwo i uzyskać pyszne efekty.

  • Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.

Materiał:

Emaliowane Żeliwo

Gwarancja:

Dożywotnia Gwarancja

SKU:

CI5032c

Dostawa Standard 15 zł – 2-4 dni robocze Darmowa dostawa od 200 zł Zwrot Przedłużone prawo do zwrotu do 31.01.2026r - Więcej szczegółów tutaj >
Zakres temperatur:

-23℃ do 200℃

Przechowywanie:

Można trzymać w zamrażarce

Przed pierwszym użyciem:
  • Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)

  • Umyj produkt Le Creuset w ciepłej wodzie z delikatnym płynem do mycia, a potem dokładnie spłucz i wysusz.

Gotowanie:
  • Zadbaj o ochronę – zawsze używaj rękawic kuchennych, gdy dotykasz gorących powierzchni.

  • Zalecamy korzystanie z silikonowych przyborów Le Creuset lub akcesoriów wykonanych z drewna lub plastiku odpornego na wysokie temperatury. Przybory metalowe mogą być używane przy zachowaniu ostrożności, ale nie powinno się nimi skrobać po powierzchni produktu, ponieważ może to spowodować jego uszkodzenie.

  • Używaj produktu na palniku odpowiedniej wielkości. Dzięki temu jedzenie będzie gotowało się bardziej równomiernie i zmniejszysz ryzyko zniszczenia uchwytów oraz ścianek bocznych. Jest to szczególnie istotne w przypadku kuchenek indukcyjnych: jeśli produkt zostanie postawiony na palniku o nieodpowiedniej wielkości, kuchenka może go „nie rozpoznać”.

  • Najlepsze rezultaty uzyskasz na małym lub średnim ogniu – nawet w przypadku smażenia i obsmażania. Nagrzewaj produkt stopniowo, by potrawy ugotowały się równomiernie, dzięki czemu będą miały wspaniały smak. Jeśli musisz wykorzystać większy ogień, obniż moc palnika po osiągnięciu pożądanej temperatury.

  • Nigdy nie przesuwaj produktu na kuchence ze szklaną płytą, ponieważ może to uszkodzić produkt oraz szkło. Zawsze podnoś produkt, jeśli chcesz go przestawić.

Czyszczenie:
  • Zaczekaj, aż produkt ostygnie, nim zaczniesz go czyścić.

  • Wytrzyj wszystkie resztki z dna oraz boków produktu. Jeśli jakieś resztki przywarły do produktu, napełnij naczynie ciepłą wodą z delikatnym płynem do mycia i pozostaw do namoczenia przez 15-20 minut, a następnie wyczyść jak zwykle.

  • Nie używaj ściernych środków czyszczących ani metalowych, bardzo szorstkich lub twardych ścierek lub szczotek na żadnej z powierzchni.

  • Po umyciu dokładnie wysusz produkt i przechowuj go w suchym miejscu.

  • Korpus brytfanny: Brytfanny z wbudowanymi uchwytami żeliwnymi i fenolowymi gałkami można myć w zmywarce. Jednak stałe zmywanie naczyń może prowadzić do stępienia emalii.

  • Pokrywka brytfanny: Pokrywy ze stalą nierdzewną i gałki fenolowe można myć w zmywarce. Pokrywki ze złotymi, opalizującymi, miedzianymi i czarnymi niklowanymi pokrętłami należy myć ręcznie, aby zachować ich wykończenie.

Grill
Grill
Piekarnik
Piekarnik
Kuchenka Elektryczna
Kuchenka Elektryczna
Ceramiczna płyta kuchenna
Ceramiczna płyta kuchenna
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Gazowa
Kuchenka Indukcyjna
Kuchenka Indukcyjna