Pieczone jajka

TRUDNOŚĆ
Średni Średni
CZAS GOTOWANIA
Poniżej 1 godziny Poniżej 1 godziny
PORCJE
2-4 2-4
Pieczone jajka
Główne SKŁADNIKI
  • Jajka
Składniki
Przygotowanie

Składniki

  • 8 dużych jaj kurzych z wolnego wybiegu
  • wędzone plastry łososia
  • jarmuż (alternatywnie liście szpinaku)
  • surowa szynka
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
  • Przygotowanie

  • 1
    Rozgrzać piekarnik do 200 ° C.
  • 2
    Dodać odrobinę oliwy z oliwek do czterech Mini-Cocotte z kolekcji Le Creuset Calm.
  • 3
    Wyłożyć wszystkie Mini-Cocottes kilkoma liśćmi jarmużu lub szpinaku.
  • 4
    Wbić jajka do każdej z nich i ułożyć między nimi plasterek wędzonego łososia lub surowej szynki.
  • 5
    Przyprawić wszystkie porcje.
  • 6
    Piec przez 25 minut, do momentu, aż jajka staną się twarde lub do osiągnięcia pożądanego stopnia gotowania.
  • 7
    Podawać na ciepło, na przykład, z pieczonymi pomidorami, tartym parmezanem, sajgonkami. Idealnie pasuje również chleb tostowy.