Ramen z pikantnym kurczakiem

TRUDNOŚĆ
Średni Średni
CZAS GOTOWANIA
Mniej niż 30 minut Mniej niż 30 minut
PORCJE
2-4 2-4
Ramen z pikantnym kurczakiem
Główne SKŁADNIKI
  • Kurczak
Składniki
Przygotowanie

Składniki

Do kurczaka:
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz
Dodatki:
  • szczypta soku z limonki
  • 2-3 szczypiorki, pokrojone w cienkie pierścienie
  • 2 jajka, ugotowane na twardo
  • kilka nasion sezamu
Do ramenu:
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 3 łyżeczki imbiru, zmiażdżonego
  • 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 900 ml bulionu z kurczaka
  • 2 łyżki pasty miso
  • 4 łyżki miodu
  • 60 ml sosu sojowego
  • 3 łyżki sosu teriyaki
  • 2 łyżeczki suszonych płatków chili
  • 300 g mieszanych grzybów
  • 175 g makaronu jajecznego
  • Przygotowanie

  • 1
    Umieścić kurczaka w brytfannie.
  • 2
    Natrzeć olejem i dobrze doprawić.
  • 3
    Piec w temperaturze 180 ° C przez 20 minut.
  • 4
    Nalać oleju sezamowego do rondla i usmażyć czosnek, imbir i dymkę.
  • 5
    Dodać pozostałe składniki ramen i gotować na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut.
  • 6
    Jak tylko wszystko będzie gotowe, włóżyć do misek.
  • 7
    Pokroić piersi z kurczaka na plasterki i rozłożyć je do misek.
  • 8
    Dodać pozostałe dodatki i ciesz się swoim ramenem!