Różowa gorąca czekolada

TRUDNOŚĆ
Łatwy Łatwy
CZAS PRZYGOTOWANIA
Do 30 min. Do 30 min.
CZAS GOTOWANIA
Do 30 min. Do 30 min.
PORCJE
1-2 1-2
Różowa gorąca czekolada
Różowa czekolada to dość wyjątkowe ziarno kakao pochodzące z Brazylii i Wybrzeża Kości Słoniowej. Niezwykłego charakteru nadaje jej uroczy rubinowoczerwony kolor oraz orzeźwiający smak przypominający białą czekoladę z nutą jagodową. Sięgnij po różową czekoladę, aby przygotować najbardziej dekadencką filiżankę pełną miłości na walentynki.
Główne SKŁADNIKI
  • Czekolada
DO TEGO PRZEPISU UWIELBIAMY UŻYWAĆ
Składniki
Przygotowanie

Składniki

  • 500 ml mleka
  • 100 ml aromatu waniliowego
  • 100 g różowej czekolady, posiekanej
  • Szczypta soli, do smaku
  • Przygotowanie

  • 1
    Podgrzej do temperatury wrzenia mleko wraz z aromatem waniliowym w rondlu Le Creuset. Dodaj czekoladę, zdejmij z ognia i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia się czekolady i uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj szczyptę soli do smaku.
  • 2
    Wlej do dwóch kubków Le Creuset o pojemności 350 ml z kolekcji Heart i podawaj natychmiast.
  • 3
    Udekoruj bitą śmietaną, posypką w kształcie serduszek, tartą czekoladą, kwiatami jadalnymi lub inną posypką według uznania.