Główne SKŁADNIKI
                                     
                                         - Nabiał
 
        Składniki
    
    
        Przygotowanie
    
Składniki
Na ciasto:
                            - 420 g mąki
 - 420 g cukru pudru
 - 5 ml proszku do pieczenia
 - 5 ml zmielonego cynamonu
 - 2,5 ml soli
 - 3 duże jajka
 - 190 ml oleju rzepakowego
 - 4 banany
 - 430 g ananasa z puszki z sokiem
 - 100 g posiekanych orzechów pekan
 - 10 ml esencji waniliowej
 
 Na masę:
                            - 65 g masła w temperaturze pokojowej
 - 250 g cukru pudru, przesianego
 - 125 g kremowego serka
 - 2,5 ml esencji waniliowej
 
- 
                            
Przygotowanie
 - 
                                1Na ciasto:
 - 
                                2Rozgrzać piekarnik do 180 ° C.
 - 
                                3Wymieszać mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą. Dodać jajka i olej, następnie wymieszać wszystko razem.
 - 
                                4Zmiksować banany i dodać je do mieszanki. Następnie dodać ananasa w puszce ( z sokiem ), posiekane orzechy pekan, esencję waniliową i dobrze wymieszać.
 - 
                                5Wlać ciasto do formy do babki Le Creuset i umieścić w piekarniku.
 - 
                                6Piec przez 45 minut. Jeśli po sprawdzeniu patyczkiem ciasto okaże się nadal wilgotne, piec jeszcze przez 15 minut.
 - 
                                7Wyjąć ciasto z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia w formie na około 10 minut.
 - 
                                8Na masę:
 - 
                                9Miękkie masło wymieszać z połową cukru pudru. Następnie dodać kremowy serek i wymieszać go delikatnie z resztą masy. Dodać esencje waniliową i resztę cukru pudru.Przechowywać masę w lodówce do czasu ostygnięcia ciasta.
 - 
                                10Gdy ciasto ostygnie, rozłożyć masę na wierzchu i udekorować ziołami, małymi czekoladowymi jajkami wielkanocnymi i jadalnymi kwiatami.