Meksykański Mule z rozmarynem i miodem

TRUDNOŚĆ
Łatwy Łatwy
CZAS PRZYGOTOWANIA
Poniżej 30 min. Poniżej 30 min.
CZAS GOTOWANIA
Poniżej 30 min. Poniżej 30 min.
PORCJE
1-2 1-2
Meksykański Mule z rozmarynem i miodem
Aromatyczny i słodki – ten inspirowany meksykańską kuchnią drink z rozmarynowym miodem jest idealnie orzeźwiający na lato.
Składniki
Przygotowanie

Składniki

1 x podwójny shot tequili
  • 1 x shot miodu z rozmarynem
  • Piwo imbirowe, do pełna
  • Grillowane limonki do dekoracji
  • Świeży rozmaryn do dekoracji
  • Przygotowanie

  • 1
    Umieść miód i tequilę oraz lód w szklance Le Creuset. Dodaj piwo imbirowe, grillowaną limonkę i świeży rozmaryn.
  • 2
    Porada: Zamiast syropu użyj miodu z rozmarynem. Aby samodzielnie przygotować miód, podgrzewaj go w mikrofalówce przez około 1 minutę. Jeśli tego nie zrobisz, stwardnieje i nie rozpuści się w drinku. Po lekkim podgrzaniu dodaj rozmaryn i pozostaw do ostygnięcia.