478 results
PRZEPIS
Udziec jagnięcy z fetą, oliwkami i koprem włoskim
Feta, oliwki i koper włoski, inspirowane ulubionymi smakami wysp greckich, stanowią żywy kontrast dla bogatego mięsa jagnięcego. Wszystko bez trudu upieczone w jednej brytfannie. Danie to stanowi doskonałą alternatywę dla niedzielnej pieczeni.
PRZEPIS
Tort Pavlova z brzoskwiniami, malinami i migdałami
Ten olśniewający deser jest idealny na przyjęcia lub do serwowania dla dużej liczby osób. Przygotuj już wcześniej bezę i sos coulis, potem wystarczy tylko ubić śmietanę i połączyć wszystko w jedną całość - to naprawdę prosty i efektowny deser!
PRZEPIS
Chrupiący dorsz z kiełbasą chorizo z pomidorami
Szybkie i bardzo proste danie z chrupiącego dorsza jest idealne do urozmaicenia podstawowych posiłków w środku tygodnia. Podane z sezonową zieleniną lub sałatką ze świeżych liści i małymi ziemniaczkami, stanowi pyszny, zrównoważony posiłek dla całej rodziny.
PRZEPIS
Koronkowe naleśniki z kompotem jagodowym i creme fraiche
Te koronkowe naleśniki, proste i łatwe w przygotowaniu z wykorzystaniem wyciskarki do soków i w miarę stabilnej ręki, stanowią delikatną rozkosz. Podawane z ciepłym kompotem jagodowym i dużą ilością creme fraiche są idealne na wyjątkowe śniadanie.
UŻYWAMY
Patelnia do Naleśników Aluminium Nieprzywierające
PRZEPIS
Chorizo & siekanka ziemniaczana z fasolą
To danie stanowiące połączenie późnego śniadania i lunchu jest idealne jako szybki, ale treściwy posiłek poranny lub posiłek na leniwe rozpoczęcie weekendu. Całość jest przygotowywana na jednej patelni, więc danie to wymaga jedynie minimalnego wysiłku, ale jest bardzo smaczne.
PRZEPIS
Chleb z burakami, kozim serem i tymiankiem
Różowy burak i słony kozi ser sprawiają, że choć chleb ten jest szybki w przygotowaniu, nie brakuje mu smaku. Pozostawić do ostygnięcia przed pokrojeniem i po prostu delektować się nim z odrobiną solonego masła.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Chocolate Volcano Cakes
Bogate ciasto czekoladowe z płynnym rdzeniem. Najlepiej smakuje na ciepło z odrobiną bitej śmietany i kakao na deser.
UŻYWAMY
Mini Cocotte Kamionka
PRZEPIS
Pieczone ratatouille
This relatively inexpensive dish really goes a long way, and it only improves in flavour the next day. It is also incredibly versatile, doubling as both a delicious main dish or a side.
PRZEPIS
Bouillabaisse
Full of flavour, this Provencal classic is a hearty seafood soup which is quick and simple to prepare.
PRZEPIS
Tarta czekoladowa
Ciemna czekolada, masło, jajka, cukier i garść jagód - co może być słodszego? Wyłożyć ryflowane naczynie do flanu gotowym kruchym ciastem, przygotować nadzienie z ciemnej czekolady i delektować się tym bogatym i dekadenckim deserem.