Karmelizowane słodkie ziemniaki, chrupiący boczek i daktyle łączą się z ziemistym tymiankiem w tej ciepłej, przyjemnej mieszaninie – idealnej na jesienne poranki lub spotkania brunchowe.
Ciemne kakao i jogurt grecki sprawiają, że te babeczki są bogate i wilgotne. Upiorny przysmak na Halloween, który dzieci pokochają dekorować lukrem i posypkami.
Świętuj bogactwo morza z tym soczystym risotto z owocami morza, wysadzanym słodkimi kawałkami homara i kraba królewskiego. Homar i krab są najpierw gotowane w skorupce, podawane z białym winem i aromatycznym koprem włoskim, tworząc pachnący bulion z owoców morza, który jest następnie używany do przygotowania eleganckiego risotto. Soczyste pomidory i świeże zioła są dodawane do risotto wraz z posiekanymi skorupiakami, aby uzyskać pikantny smak lata.
Pikantny proszek umami z borowików to sekret tych żeberek, wyrafinowanego dania, które z pewnością zrobi wrażenie, ale jest łatwe do przygotowania z wyprzedzeniem. Mięsiste żeberka duszone są w czerwonym winie i bulionie, aż staną się mięciutkie. Przed podaniem polewa się je maślaną mieszanką czosnku i smażonych grzybów. Podawaj żeberka z tłuczonymi ziemniakami, polentą lub nawet poduszkowatymi gnocchi, aby wchłonąć każdy ostatni kawałek sosu z borowików.
Ciemna czekolada i czerwone wino łączą się, tworząc luksusowo gładki pot de crème. Kluczem do uzyskania jedwabistej konsystencji są dwie rzeczy: powolne temperowanie żółtek w gorącej śmietanie, a następnie pieczenie kokosanek w kąpieli wodnej w celu uzyskania delikatnego, równomiernego ciepła. Ten dekadencki deser jest idealnym zakończeniem następnego przyjęcia. Pot de crème można przygotować nawet dwa dni wcześniej, więc po kolacji wystarczy dodać do niego bitą śmietanę i cieszyć się chwilą.
Mistrzowskie wypieki dzięki naszemu 4-częściowemu zestawowi do pieczenia chleba. Zawiera on Brytfannę do pieczenia chleba z żeliwa, zaprojektowany specjalnie do produkcji chrupiących bochenków chleba za każdym razem. Zestaw zawiera również solidny stojak chłodzący, łopatkę do mieszania oraz miskę o pojemności 2l do przygotowywania ciasta.
Cechy:
Świetny smak jedzenia: żeliwo zatrzymuje ciepło, by potrawy gotowały i smażyły się równomiernie. Twoje pyszne potrawy dłużej pozostaną też ciepłe na stole.
Nie za gorąco: gotuj na stałym, małym lub średnim ogniu, aby zadbać o żeliwo i uzyskać pyszne efekty.
Nie do zarysowania: nasza emaliowana kamionka jest odporna na zarysowania i jest łatwa w czyszczeniu.
Perfekcyjne wykonanie: dzięki wykonaniu ze specjalnej gliny nasza kamionka utrzymuje równomierną temperaturę i jest niezwykle wytrzymała.
Używaj na zimno lub ciepło: nasza kamionka jest odporna na temperatury od -23°C do +260°C.
Gotowe na wysokie temperatury: nasze przybory silikonowe oraz te ze wzmocnionym nylonem są odporne na temperatury do 250°C.
Nasze formy do pieczenia są odporne na temperaturę do 240°C.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Materiał:
Żeliwo (brytfanna do chleba) | Kamionka (miska do mieszania) | Silikon (szpatułka) | Stal węglowa z powłoką nieprzywierającą (ruszt do studzenia)
Wyprodukowano w:
Francja (żeliwo) | Tajlandia (kamionka) | Chiny (silikon i metalowe naczynia do pieczenia)
Gwarancja:
Dożywotnia (żeliwo) | 10 lat (kamionka) | 2 lata (ruszt do studzenia)