Świętuj bogactwo morza z tym soczystym risotto z owocami morza, wysadzanym słodkimi kawałkami homara i kraba królewskiego. Homar i krab są najpierw gotowane w skorupce, podawane z białym winem i aromatycznym koprem włoskim, tworząc pachnący bulion z owoców morza, który jest następnie używany do przygotowania eleganckiego risotto. Soczyste pomidory i świeże zioła są dodawane do risotto wraz z posiekanymi skorupiakami, aby uzyskać pikantny smak lata.
Pikantny proszek umami z borowików to sekret tych żeberek, wyrafinowanego dania, które z pewnością zrobi wrażenie, ale jest łatwe do przygotowania z wyprzedzeniem. Mięsiste żeberka duszone są w czerwonym winie i bulionie, aż staną się mięciutkie. Przed podaniem polewa się je maślaną mieszanką czosnku i smażonych grzybów. Podawaj żeberka z tłuczonymi ziemniakami, polentą lub nawet poduszkowatymi gnocchi, aby wchłonąć każdy ostatni kawałek sosu z borowików.
Ciemna czekolada i czerwone wino łączą się, tworząc luksusowo gładki pot de crème. Kluczem do uzyskania jedwabistej konsystencji są dwie rzeczy: powolne temperowanie żółtek w gorącej śmietanie, a następnie pieczenie kokosanek w kąpieli wodnej w celu uzyskania delikatnego, równomiernego ciepła. Ten dekadencki deser jest idealnym zakończeniem następnego przyjęcia. Pot de crème można przygotować nawet dwa dni wcześniej, więc po kolacji wystarczy dodać do niego bitą śmietanę i cieszyć się chwilą.
Te nadziewane muszle są inspirowane klasycznym rzymskim daniem makaronowym cacio e pepe, które łączy ser Pecorino-Romano i czarny pieprz w jedwabistym, bogatym sosie śmietanowym. W tej wersji duże muszle makaronowe są najpierw wypełniane mieszanką sera ricotta, a następnie umieszczane w gęstym sosie śmietanowym, który gęstnieje podczas pieczenia w prostokątnej formie do zapiekania. Podawaj ze świeżą sałatką ogrodową, aby uzyskać pyszny, prosty i dekadencki obiad z piekarnika.
Rozkoszuj się luksusową mieszanką gorzkiej czekolady i kardamonu w pysznym napoju. Porcja dla dwóch osób, szybka w przygotowaniu. Nalej i delektuj się tym wyrafinowanym, aromatycznym napojem, aby urozmaicić sobie dzień.
Praktyczna. Elegancka. Ergonomiczna. Ta obcinarka do folii pozwala usunąć folię z butelki wina jednym, szybkim ruchem. Wygodnie i pewnie leży w dłoni, więc korzystanie z niej to czysta przyjemność. Posiada cztery ostrza, dzięki czemu bez trudu przetnie tworzywo oraz metal. Bez postrzępionych krawędzi.
Cechy:
Łatwość użytkowania:
Ergonomiczna obcinarka do folii dokładnie usuwa ją za pomocą lekkiego ruchu nadgarstkiem.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.
Udanego rozpakowywania nowego zakupu! (Pamiętaj, by usunąć etykiety i elementy opakowania.)
ACD
4.717
Uwaga:
A = Szerokość;
C = Wysokość;
D = Długość;
Wszystkie wymiary podano w cm, z wyjątkiem pojemności, która podana jest w litrach.
Praktyczna. Elegancka. Ergonomiczna. Ta obcinarka do folii pozwala usunąć folię z butelki wina jednym, szybkim ruchem. Wygodnie i pewnie leży w dłoni, więc korzystanie z niej to czysta przyjemność. Posiada cztery ostrza, dzięki czemu bez trudu przetnie tworzywo oraz metal. Bez postrzępionych krawędzi.
Cechy:
Łatwość użytkowania:
Ergonomiczna obcinarka do folii dokładnie usuwa ją za pomocą lekkiego ruchu nadgarstkiem.
Najlepsze w swojej klasie: nasze produkty są wytwarzane z najszlachetniejszych materiałów w zakładach na całym świecie, dzięki czemu cechuje je jakość, jakiej oczekujesz od Le Creuset.