482 results
PRZEPIS
Zupa z pieczonego kalafiora
Przepysznie kremowa zupa kalafiorowa idealnie Cię rozgrzeje. Udekoruj ją plastrami rzodkiewki i jadalnymi kwiatami, które będą wspaniałym wykończeniem dania.
UŻYWAMY
3-ply Rondel z Pokrywką i Uchwytem Pomocniczym Stal Nierdzewna
PRZEPIS
Letnia sałatka warzywna z cytryną
Wysokiej jakości warzywa robią naprawdę wielką różnicę.
UŻYWAMY
Płytka Patelnia Aluminium Nieprzywierające
PRZEPIS
Kolorowe marchewki z kozim serem
Idealna przystawka, którą przygotujesz w małej owalnej brytfannie z kamionki.
UŻYWAMY
Owalna Mini Cocotte Kamionka
PRZEPIS
Makaron z czerwonej soczewicy ze szpinakiem i pesto z natki marchewki
Pyszny i łatwy makaron, do podania którego wykorzystasz zwykle wyrzucane natki marchewek.
UŻYWAMY
Miska do Sałatek Kamionka
PRZEPIS
Wegański dip groszkowy
Ten szybki i prosty dip można przygotować 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce, aż do momentu podania. Uniwersalny i przyjazny dla wegan!
UŻYWAMY
Kwadratowa Forma do Zapiekania Klasyczna Kamionka
PRZEPIS
Chrupiące musli z patelni
Zrób własne musli na śniadanie lub jako przekąskę. Ten prosty przepis może być dowolnie modyfikowany. Podawaj z jogurtem, świeżymi jagodami lub innymi owocami.
UŻYWAMY
3-ply Patelnia Stal Nierdzewna Nieprzywierająca
PRZEPIS
Kushari z cynamonem i pomidorkami koktajlowymi
„To szczodrze przyprawione danie z soczewicy i ryżu to coś o wiele więcej niż suma składników, których przeważającą większość znajdziesz w swojej kuchni. Wierzch tej potrawy zwieńczają chrupiące, podsmażone szalotki, które stanowią kontrast dla delikatnej, poprawiającej nastrój pozostałej części dania. W tradycyjnej wersji tego klasyka egipskiej kuchni ulicznej występuje makaron oraz ciecierzyca. W tym przepisie użyłam ryżu i soczewicy – żeby było prościej – ale do ryżu można dodać makaronu lub odcedzoną puszkę ciecierzycy, aby danie było odrobinę bardziej autentyczne”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Garnek Gourmet Profesjonalny Żeliwo
PRZEPIS
Pad Thai z chrupiącym tofu
„Pad Thai to danie, któremu nie mogę się oprzeć. Wiem, że jest to przewidywalne, ale nie może go zabraknąć w moim menu. W tej wersji znalazło się wszystko, co uwielbiam w tym daniu: chrupiące tofu, całe mnóstwo zielonych warzyw, sos tamaryndowy, prażone fistaszki i chrupiąca cebulka, ponieważ w moim przekonaniu Pad Thai nie może się obejść bez tych składników”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Talerz Głęboki Kamionka
PRZEPIS
Galette z figami, tymiankiem i serem kozim
„To danie z ciastem o smaku orzechów laskowych i nadzieniem z kaparów i sera koziego podaję zawsze wtedy, kiedy mam torebkę pysznych, słodkich fig. Do tej tarty przygotowuję kilka dużych sałatek i świetnie sprawdza się jako obiad dla sześciu osób. Jeśli podałabym tylko z jedną sałatką, starczyłoby dla czterech osób. Pieczenie fig wyzwoli ich słodkość, więc można wykorzystać w tym przepisie zarówno lekko niedojrzałe, jak i przejrzałe owoce”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Forma do Tarty Kamionka
PRZEPIS
Zapiekanka Rosti z cheddarem, jarmużem i orzechami włoskimi
„Niekiedy nachodzi mnie ochota na chrupiącą zapiekankę, taką jak ta z wierzchem rosti z maślanym tartym selerem. Słodycz gałki muszkatołowej, słodka fasolka jaś, prażone orzechy włoskie, nasycony minerałami jarmuż i odrobina wyrazistego octu jabłkowego działają rozgrzewająco. Jeśli masz ochotę na prawdziwie sycący posiłek, możesz podawać to danie z tłuczonymi ziemniakami”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Prostokątna Forma do Zapiekania Kamionka
PRZEPIS
Soczysta frittata z confitem z czosnku, podawana z gremolatą
„Nie zdziw się ilością czosnku użytą w tym przepisie: bierze się go więcej niż potrzeba, ale bardzo dobrze przechowuje się w lodówce przez wiele miesięcy. I kiedy już wykorzystasz wszystkie ząbki, łagodna oliwa będzie wspaniałym dodatkiem do makaronów, pizzy i dressingów. Lubię używać garnka żeliwnego – bardzo równomiernie rozprowadza ciepło. Jeśli masz do dyspozycji czosnek niedźwiedzi, weź kilka garści liści zamiast confitu z czosnkiem i szpinaku, i wymieszaj go, tak jak szpinak”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Patelnia do Smażenia i Serwowania Żeliwo