493 results
PRZEPIS
Zupa grochowo-kokosowa
„Kiedy dopada mnie głód, jestem zniecierpliwiona, a lodówka świeci pustkami, sięgam po ten przepis na wegańską zupę. Aby przygotować ją naprawdę szybko, ważny jest wybór garnka. W małym, głębokim rondlu zupa będzie gotować się wolno, więc proponuję głęboki, szeroki garnek – idealny będzie garnek żeliwny. Jeśli nie masz dymek, równie dobrze sprawdzi się zwykła cebula. Możliwe, że będzie gotować się odrobinę dłużej”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Mus śmietanowy z rabarbarem i imbirem
„Ten mus pełen imbiru jest tak niezwykle lekki, puszysty i kolorowy, że aż trudno mu się oprzeć. Rabarbar dodaje mu przyjemnej wyrazistości i odrobiny jasnoróżowego koloru. Śmietanka wegańska może nie stworzyć sztywnej piany – ubij ją na tyle, na ile się da”. – Anna Jones
UŻYWAMY
Foremka Wieża Kamionka
PRZEPIS
Ragoût wołowe z kluseczkami cheddarowymi i ziołami
Dania poprawiające nastrój w najlepszym wydaniu. To ragoût wołowe w stylu slow-cook z kluseczkami cheddarowymi i ziołami stanowi pożywne i pełne smaku danie w sam raz na niedzielny obiad.
UŻYWAMY
Garnek Gourmet Profesjonalny Żeliwo
PRZEPIS
Zielone tajskie curry
Orzeźwiające, aromatyczne i szybkie w przygotowaniu. To pełne warzyw egzotyczne danie to łatwa do przygotowania kolacja w ciągu tygodnia.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Różowa gorąca czekolada
Różowa czekolada to dość wyjątkowe ziarno kakao pochodzące z Brazylii i Wybrzeża Kości Słoniowej. Niezwykłego charakteru nadaje jej uroczy rubinowoczerwony kolor oraz orzeźwiający smak przypominający białą czekoladę z nutą jagodową. Sięgnij po różową czekoladę, aby przygotować najbardziej dekadencką filiżankę pełną miłości na walentynki.
UŻYWAMY
Kubek w Kształcie Serca Kamionka
PRZEPIS
Babeczki w kształcie serduszek
Różowa czekolada nadaje posmak białej czekolady z nutą jagodową bez obciążania ciasta, dzięki czemu babeczki wychodzą bez zakalca i są lekkie oraz puszyste.
UŻYWAMY
Forma na 6 Serc z Napisami
PRZEPIS
Maślane gnocchi z kremowym sosem z sera pleśniowego i chorizo
Jedno z najłatwiejszych w przygotowaniu i najsmaczniejszych dań na lunch lub obiad. Podsmażone na palonym maśle gnocchi są chrupiące i złociste na zewnątrz, a miękkie i puszyste w środku.
UŻYWAMY
Patelnia z drewnianym uchwytem Żeliwo
PRZEPIS
Klasyczna szakszuka
Uwielbiane danie i najłatwiejszy pomysł na gorący posiłek, który posmakuje wszystkim! Najlepszą wskazówką dla tego dania jest przygotowanie sosu dzień wcześniej tak, by smaki się przeniknęły. Po prostu odgrzej go, nim kolejnego dnia dodasz do niego jajka.
UŻYWAMY
Patelnia z drewnianym uchwytem Żeliwo
PRZEPIS
Ogromny tost francuski z piankami i karmelizowanymi bananami
Pianki w idealnej odsłonie! Karmelizowane banany, ciągnące się pianki i roztopiona czekolada na grubej kromce maślanego, gorącego tosta francuskiego.
UŻYWAMY
Patelnia z drewnianym uchwytem Żeliwo
PRZEPIS
Zielona tortilla ziemniaczana
Przepysznie łatwy lunch. Klucz do tego dania to upewnienie się, że ziemniaki są pokrojone mandoliną do warzyw na równej grubości plasterki. Zagwarantuje to równomierne smażenie i przepyszną teksturę.
UŻYWAMY
Patelnia z drewnianym uchwytem Żeliwo
PRZEPIS
Omlet carski z rodzynkami w rumie i karmelizowanymi cytrusami
Ten tradycyjny, puszysty naleśnik z Niemiec idealnie nadaje się do przygotowania na patelni! Wymieszany z rodzynkami w rumie, porwany na kawałki, a potem polany karmelizowanymi cytrusami.
UŻYWAMY
Patelnia z drewnianym uchwytem Żeliwo