Przepisy

discover
Rozpieszczaj swoje kubki smakowe dzięki naszym smakowitym przepisom z całego świata.
Przepisy
482 results
Filtr
Podstawowy skłdanik
Dieta i Styl Życia
Kuchania
Poziom trudności
Czas gototwania
Rozmiar porcji
Świetny dla
Okazja
Image without a name
PRZEPIS
Tajski kurczak z czerwonym curry
Danie to jest typowym tajskim czerwonym curry będącym eksplozją kolorów i smaków. Jest ono pełne słodkich, słonych i pikantnych smaków, które dopełnia dodatek kremowego mleka kokosowego. Aby uzyskać prawdziwy aromat i głębię smaku tej potrawy, warto spróbować samodzielnie wykonać tradycyjną tajską pastę curry.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Tęczowe sajgonki z dipem z orzeszkami ziemnymi
Żywe, świeże i chrupiące - te tęczowe sajgonki natychmiast przeniosą Cię w bardziej tropikalne miejsce! Gỏi cuốn, jak tradycyjnie nazywa się je w Wietnamie, to świeże sajgonki nadziewane chrupiącymi warzywami, wieprzowiną lub krewetkami. Razem ze słodko-słonym dipem z orzeszkami ziemnymi stanowią idealną przekąskę, ale mogą być również podawane jako przystawka lub orientalna przystawka.
Image without a name
PRZEPIS
Suflet czekoladowy
Cudownie bogata ciemna czekolada nadaje temu lekkiemu deserowi intensywny smak. Idealne zakończenie romantycznej, domowej kolacji przy świecach dla dwojga.
Image without a name
PRZEPIS
Zimowy Tort Szwarcwaldzki
A wonderful kirsch soaked cake with various layers of cherries and cream coated in chocolate bark.
UŻYWAMY
Tortownica
Image without a name
PRZEPIS
Gløgg
“Gløgg” is very popular around Christmas time where it is served for guests or drunk at Christmas markets.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
„Risengrød“ – tradycyjny skandynawski ryż na mleku z cynamonem, cukrem i masłem
Risengrød is a traditional Scandinavian rice pudding laced with sugar, cinnamon and butter for a decadent, comforting dessert often eaten throughout the winter months.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Terrina śródziemnomorska
This full-flavoured terrine is layered with sweet tomato sauce, melted mozzarella, and pan-fried aubergine.
UŻYWAMY
Forma do Pasztetu z Prasą Kamionka
Image without a name
PRZEPIS
Zapiekanka z jabłkiem i batatem
A Sweet Potato and Apple Casserole, which bakes perfectly in Le Creuset stoneware dish and can easily be served from oven to table.
UŻYWAMY
Owalna Brytfanna Żeliwo
Image without a name
PRZEPIS
Szampan Trifle
Fabulous Jelly and Raspberry Curd Trifles, individually presented, the perfect desert for Christmas guests.