485 results
PRZEPIS
Biszkopt królowej Wiktorii
Trudno oprzeć się biszkoptowi królowej Wiktorii, a nasza współczesna wersja tego klasycznego deseru nie stanowi wyjątku. Świeże brzoskwinie można zastąpić brzoskwiniami z puszki i zmniejszyć ilość płynu, aż uzyska konsystencję syropu. Polej wierzch ciasta niewielką ilością tego syropu lub posmaruj nim biszkopt dla dodatkowego smaku.
PRZEPIS
Pieczeń wołowa z jesiennymi warzywami
Pyszna pieczeń wołowa, którą można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do momentu upieczenia. Idealna pieczeń na niedzielny obiad do podania w owalnej brytfannie żeliwnej.
UŻYWAMY
Owalna Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Dekadencka tarta czekoladowa
Uwielbiany deser i definicja dekadencji! Krój na cienkie kawałki i podawaj z owocami leśnymi dla kontrastu z czekoladowym smakiem.
UŻYWAMY
Forma do Tarty Kamionka
PRZEPIS
Bułeczki cynamonowe
Te efektowne bułeczki cynamonowe najlepiej jeść na ciepło z aromatycznym syropem cytrusowym, popijając filiżanką świeżo zaparzonej herbaty.
UŻYWAMY
Prostokątna Forma do Zapiekania Kamionka
PRZEPIS
Zimowa zielona zupa wegańska
Przygotuj dużą partię tej zupy i zamroź na później, wiedząc, że możesz wrócić do domu i czeka na Ciebie ciepły, pożywny posiłek. Świetnie ładuje baterie zimą i stanowi doskonały przepis na wykorzystanie wszystkich zielonych warzyw.
UŻYWAMY
La Marmite Żeliwo
PRZEPIS
Popovery z parmezanem
Te popovery najlepiej smakują podane prosto z pieca i stanowią doskonałe rozwiązanie na sobotni brunch lub lunch z przyjaciółmi. Dobrze komponują się z kieliszkiem zimnego wina musującego lub wędzonym łososiem i świeżą sałatką.
UŻYWAMY
Foremka Wieża Kamionka
PRZEPIS
Ciasto cytrynowe w kształcie serca
Smakowita rozkosz! To cytrynowe ciasto w kształcie serca jest idealnym przysmakiem do popołudniowej herbaty.
UŻYWAMY
Tortownica w Kształcie Serca
PRZEPIS
Kaczka pieczona w gorzkich pomarańczach i szałwii
Do potraw na świątecznym stole dodaj szczyptę ekstrawagancji w postaci pieczonej, chrupiącej kaczki, pokrytej glazurą z marmolady z gorzkich pomarańczy.
UŻYWAMY
Owalna Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Pieczone ziemniaki z czosnkiem konfitowanym
Złote, chrupiące ziemniaki polane oliwą z konfitowanego czosnku – od dziś będziesz przygotowywać pieczone ziemniaki tylko w ten sposób!
UŻYWAMY
Kwadratowa Brytfanna do Zapiekania Aluminium Nieprzywierające
PRZEPIS
Brukselka z chrupiącym boczkiem i parmezanem
Przysmażona na dużym ogniu brukselka z boczkiem i serem to idealny dodatek do następnej pieczeni. Resztki można nawet wykorzystać do przygotowania smacznej gratin.
UŻYWAMY
3-ply Plus Patelnia Sautè z Pokrywką i Uchwytem Stal Nierdzewna Nieprzywierająca
PRZEPIS
Żurawina i łosoś glazurowany z jagodami
Ten prosty w przygotowaniu, ale imponujący łosoś będzie niesamowicie smacznym dodatkiem na świąteczny stół. Pięknie podany razem z mini porami smażonymi na maśle lub innymi, wybranymi przez Ciebie warzywami.
UŻYWAMY
Brytfanna do Zapiekania Żeliwo
PRZEPIS
Pudding z gruszkami, imbirem i cynamonem
Ten deser – przygotowywany z duszonych gruszek, rozgrzewających przypraw i dużej ilości świeżego imbiru – jest doskonałą alternatywą dla bożonarodzeniowego puddingu.
UŻYWAMY
Prostokątna Forma do Zapiekania Kamionka