478 results
PRZEPIS
Risotto z czerwonym winem
A wonderful festive risotto, a much loved classic, perfect for serving from the pan to the table.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Czekolada honeycomb, wanilią i słonym karmelem
Honeycomb to popularny cukierek w Wielkiej Brytanii i Australii. Niewiele składników powoduje prawdziwą eksplozję smaku (a także małą eksplozję w garnku). Honeycomb nadaje tej karmelowej czekoladzie odrobinę chrupkości i wspaniały złoty kolor.
UŻYWAMY
Blacha do Pieczenia
PRZEPIS
Zupa z pieczonych pomidorów z dodatkiem pesto bazyliowego i smażonej makreli
To najlepsza zupa pomidorowa i doskonały przepis na późne lato!
Do zupy słodkie, dojrzałe pomidory piecze się w piekarniku razem z tymiankiem, czosnkiem i oliwą. W ten sposób powstaje aromatyczny przecier pomidorowy, który można przechowywać w butelkach na mroźne zimowe miesiące.
PRZEPIS
Gulasz z selera z białą fasolą i makaronem orzo
Pomimo sękatego wyglądu seler jest popularnym, smacznym i bardzo łatwym w obróbce warzywem. Jego smak jest słodko-orzechowy. Seler korzeniowy sprawia, że ten jesienny gulasz to prawdziwa uczta.
PRZEPIS
Ciasto czekoladowe ze słonym karmelem
Ciasta czekoladowe to klasyka, a mimo to zawsze potrafią zachwycać ciepłym, płynnym rdzeniem. Karmel z solą morską nadaje tym ciastom szczególny francuski akcent.
UŻYWAMY
Zestaw 2 szt. Foremek Kamionka
PRZEPIS
Mac'n cheese z krabem
Fresh brown crab is one of my all-time favourite things to eat, although I tend to save it for special occasions, that way it remains a proper treat.
Łopatka wieprzowa z porem, grzybami i sosem cydrowym
TRUDNOŚĆ
Średni
CZAS GOTOWANIA
Poniżej 2 godzin
PRZEPIS
Łopatka wieprzowa z porem, grzybami i sosem cydrowym
To danie można przygotować, potem pójść popracować w ogrodzie lub wybrać się na długi spacer, a następnie spotkać się przy stole z rodziną lub przyjaciółmi i cieszyć się nim.
UŻYWAMY
Owalna Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Naleśniki z waniliowo-miodowymi śliwkami
Okres dojrzewania śliwek jest dość krótki i stanowi punkt zwrotny w corocznej kuchni. Kiedy śliwka dusi się na brytfannie lub cudownie pachnące śliwkowe ciasto wyjdzie z piekarnika, przypomina nam się, że powoli zbliża się jesień.
UŻYWAMY
Patelnia do Naleśników Aluminium Nieprzywierające
PRZEPIS
Tarta jabłkowo-cytrynowa
Jeśli połączysz smak jabłek ze smakiem cytryny, otrzymasz wyjątkową nutę smaku. Aromat świeżego tymianku doskonale komponuje się z jabłkami i nadaje całości wyjątkowy smak. Ciasto najlepiej smakuje podane na ciepło z odrobiną śmietanki. Ale również zjedzone następnego ranka na śniadanie przy filiżance gorącej kawy.
UŻYWAMY
Kwadratowa Brytfanna do Zapiekania Aluminium Nieprzywierające
PRZEPIS
Francuskie ciasto marmurkowe z czekoladą ganache
Dla wielu ciasto marmurowe jest ulubionym ciastem z dzieciństwa. Ta wersja jest trochę inna, ale nadal tak samo pyszna. Słony karmel zastępuje wanilię i nadaje jej słodszy. Pokryte prostym czekoladowym ganaszem, idealnie nadaje się na goûté (16:00 czas na przekąski we Francji).
PRZEPIS
Czekoladowy clafoutis z gruszką i sosem karmelowym
Clafoutis to typowe francuskie ciasto, które można upiec z najprostszych składników. Ciasto czekoladowe i słodki smak gruszki tworzą idealne połączenie.
PRZEPIS
Gorąca czekolada z kajmakiem
Połączenie słodkiego karmelu z ciemną czekoladą to nie lada gratka. Polewa z bitej śmietany, kilka kropel ciepłego kajmaku i krucha gwiazdka na brzegu filiżanki to prawdzie marzenie w chłodne wieczory.