478 results
PRZEPIS
Koktail Rainbow Paradise
Full of tropical flavours and topped up with sparkling wine, it is a great aperitif before your BBQ begins! This sweet, summery cocktail will have you dreaming of paradise!
PRZEPIS
Gumbo z kurczakiem i wędzoną kiełbasą
Gumbo to danie jednogrankowe bardzo popularne i lubiane w południowej części USA, a w szczególności w Lousianie. Jego podstawą jest unikatowa mieszanka przypraw, której wędzony, głęboki i pełny aromat powoli przenika mięso i rosół podczas gotowania. Dzięki czerwonej i zielonej papryce danie nabiera barw, staje się atrakcyjne wizualnie i jest chętnie podawane podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Soulfood at its best!
UŻYWAMY
3-ply Plus Patelnia Profesjonalna z Pokrywką Stal Nierdzewna
PRZEPIS
Ciasto cytrynowe z oliwą z oliwek
Sekret tego dnia tkwi w złotej prowansalskiej oliwie z oliwek. Dzięki temu wypiek ten to prawdziwa uczta, ciasto jest wilgotne, a jednocześnie cudownie lekkie. Połączenie aromatów oliwy z oliwek oraz cytryn i pomarańczy w puszystym cieście biszkoptowym z ułożonymi na nim plastrami świeżej cytryny i polewą cytrynową daje zapierający dech w piersiach deser.
UŻYWAMY
Prostokątna Forma do Zapiekania Kamionka
PRZEPIS
Moussaka z jagnięciną i batatami
To tradycyjne danie wywodzi się z wysp greckich. Moussaka to danie warstwowe z grillowanych bakłażanów, mielonej jagnięciny z aromatycznymi przyprawami śródziemnomorskimi i plastrami ziemniaków, które polane jest kremowym sosem beszamelowym, a po zapieczeniu nabiera złocistego koloru i chrupkości. W tym przepisie zamiast zwykłych ziemniaków zastosowano bataty. Gotują się one trochę szybciej i nadają potrawie dodatkowej słodyczy.
UŻYWAMY
Prostokątna Brytfanna do Zapiekania Aluminium Nieprzywierające
PRZEPIS
Wegetariańska Paella
Paella to pochodząca z Walencji hiszpańska potrawa na bazie ryżu. Występuje ona w niezliczonych odmianach, ponieważ każdy region Hiszpanii i każda rodzina pielęgnuje inną tradycję przygotowywania tego dania i ma inne upodobania smakowe. Ze względu na swoją popularność paella stała się narodowym daniem Hiszpanii, choć sami Hiszpanie często przypisują to danie regionowi Walencji. My stworzyliśmy pyszną wegetariańską paellę, którą można spożywać w takiej postaci, w jakiej jest, lub która może posłużyć jako baza do paelli z owocami morza lub z mięsem.
UŻYWAMY
Patelnia do Paelli Aluminium Nieprzywierające
PRZEPIS
Buddha bowl ze smażonym kalafiorem z curry i dynią piżmową
Budda Bowl (Miska Buddy) jest tradycyjnym daniem wegetariańskim serwowanym na jednym półmisku lub talerzu z wysokim brzegiem. Są to niewielkie porcje kilku składników, które można dobierać ze sobą według uznania. Buddha Bowl oparta jest na tradycyjnych indyjskich przyprawach oraz składnikach wegetariańskich i jest zdrowa, pełnowartościowa i aromatyczna.
UŻYWAMY
Miska do Sałatek Kamionka
PRZEPIS
Tagine z jagnięciny z morelami
Nazwa tego tradycyjnego dania z Bliskiego Wschodu pochodzi od garnka, w którym jest ono przyrządzane. Powolne gotowanie w tym naczyniu z wypukłą pokrywką przypominającą komin uwalnia niesamowity aromat, a mięso staje się cudownie kruche i soczyste. Taki tagine podawany jest z kuskusem, który nasiąka bogatym sosem. Suszone morele i cynamon nadają mu lekkiej słodyczy. Krótko mówiąc: wyborny posiłek i uczta dla całej rodziny.
UŻYWAMY
Tagine Żeliwo
PRZEPIS
Gumbo z batatami i pieczoną papryką
Gumbo to danie jednogrankowe bardzo popularne i lubiane w południowej części USA, a w szczególności w Lousianie. Jego podstawą jest unikatowa mieszanka przypraw, której wędzony, głęboki i pełny aromat powoli przenika mięso i rosół podczas gotowania. Dzięki czerwonej i zielonej papryce danie nabiera barw, staje się atrakcyjne wizualnie i jest chętnie podawane podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Soulfood at its best!
PRZEPIS
Tajski kurczak z czerwonym curry
Danie to jest typowym tajskim czerwonym curry będącym eksplozją kolorów i smaków. Jest ono pełne słodkich, słonych i pikantnych smaków, które dopełnia dodatek kremowego mleka kokosowego. Aby uzyskać prawdziwy aromat i głębię smaku tej potrawy, warto spróbować samodzielnie wykonać tradycyjną tajską pastę curry.
UŻYWAMY
Okrągła Brytfanna Żeliwo
PRZEPIS
Tęczowe sajgonki z dipem z orzeszkami ziemnymi
Żywe, świeże i chrupiące - te tęczowe sajgonki natychmiast przeniosą Cię w bardziej tropikalne miejsce! Gỏi cuốn, jak tradycyjnie nazywa się je w Wietnamie, to świeże sajgonki nadziewane chrupiącymi warzywami, wieprzowiną lub krewetkami. Razem ze słodko-słonym dipem z orzeszkami ziemnymi stanowią idealną przekąskę, ale mogą być również podawane jako przystawka lub orientalna przystawka.
PRZEPIS
Suflet czekoladowy
Cudownie bogata ciemna czekolada nadaje temu lekkiemu deserowi intensywny smak. Idealne zakończenie romantycznej, domowej kolacji przy świecach dla dwojga.
PRZEPIS
Zimowy Tort Szwarcwaldzki
A wonderful kirsch soaked cake with various layers of cherries and cream coated in chocolate bark.
UŻYWAMY
Tortownica